Belföld

Az év orvosa: szegedi a top 5-ben

A végéhez közeledik az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat, amelynek Top 5-ös listáján már csak egy szegedi orvos van versenyben, Simonka Zsolt.

Az Astellas-díj azokat illeti, akik kiemelkedő emberi és szakmai teljesítményükkel kivívják a páciensek és kollégáik elismerését. Idén minden korábbinál több, összesen 115 jelölt kapott lehetőséget arra, hogy a nagyközönség támogatásával a legjobbak közé kerülhessen.

Először a zsűri állított fel egy rangsort, azután lehetet szavazni az orvosokra. Fontos szabály, hogy a közönségszavazás teljes ideje alatt mindenki csak egyszer voksolhat. Az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat közönségjelöltjei közül végül az kerül első helyre és nyeri ezzel a 2013-as Astellas-közönségdíjat, aki a zsűri által felállított rangsor és az internetes közönségszavazás összesített eredménye alapján a legmagasabb pontszámot éri el.

A közönségszavazás eddigi időszaka alatt összesen 9469 érvényes szavazat érkezett.

Október óta több szegedi orvos is felkerült az Astellas-esélyesek közé, közülük már csak Simonka Zsolt, a SZTE Sebészeti Klinika egyetemi tanársegédje jelen állás szerint a huszonegy Csongrád megyei jelölt közül a legesélyesebb, hogy Astellas-díjas orvos legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik