Belföld

A megelőzés rendelője

Ingyenes, egészségfejlesztő központot avattak Vásárhelyen.

Prevenciós irodát avattak szerda délben a hódmezővásárhelyi kórház épületében. Az Egészséges Vásárhely Program (EVP) égisze alatt működő ingyenes, tanácsadó központ célja, hogy konkrét, személyre szabott szaktanácsokkal, fejlesztő programokkal, terápiákkal segítse a hozzájuk forduló emberek testi-lelki egészségének megőrzését, a káros szenvedélyek, egészségtelen szokások leküzdését, végső soron az EVP által hirdetett egészségtudatosabb élet- és gondolkodásmód elterjesztését.

Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté

Az irodaavatón beszédet mondott többek közt Almási István polgármester, aki hangsúlyozta, bár maga az iroda egy új, nagy volumenű egészségfejlesztési projekt keretében született meg, annak szakmai hátterét, egy országosan egyedülálló, évek óta jól működő program adja, mely egyre nagyobb támogatottsággal bír az emberek körében.

Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté

Az egyén szerepét hangsúlyozta az ellátórendszerével szemben Mészáros János, a GYEMSZI dél-alföldi központjának vezetője. Az intézményfenntartó képviselője elmondta az emberek hajlandósága, az egészségre való törekvése az egyik legfontosabb eleme a prevenciónak, mely elv terjesztésében a város, a kórház és az EVP évek óta komoly szerepet vállal.

Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté

Eddig mi kerestük az embereket, mostantól ők is kereshetnek minket – mondta Kallai Árpád, a kórház főigazgatója, aki elárulta többek közt dietetikus, pszichológus és prevenciós nővér is várja majd az ide látogatókat. A központban komoly hangsúlyt kapnak a szív és érrendszeri betegségek megelőzését segítő programok és a dohányzásleszoktatás, de lesznek például lelki terápiás foglalkozások is.

Immáron nem csak a betegségek kezelésnek, de a megelőzésnek is van rendelője a kórhában – fogalmazott az intézményvezető, hangsúlyozva, hogy ezek a szolgáltatások a kistérségben élő valamennyi ember számára elérhetőek lesznek, ugyanakkor azon dolgoznak, hogy a makói ellátórendszerbe is beépíthessék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik