Belföld

Szerdától újabb változások a Kossuth Lajos sugárúton a felújítás miatt

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a szegedi Kossuth Lajos sugárút több mint 1 kilométeres szakaszán útfelújítási munkákat végez. Február 10-én indult újra a munka a területén, majd március 12-én reggel 9 órától újabb forgalmirend-változások lépnek életbe.

A kivitelezés során a szegedi Kossuth Lajossugárút felújításban érintett egy kilométeres szakaszának teljes felülete megújul a jelzőlámpás körforgalom és a Nagykörút között.

A burkolatot 14 centiméter vastagságban felmarják a szakemberek, majd a közmű szerelvények szintbeemelése után megépítik a 8 centiméter vastag kötő és a 6 centiméter vastag kopó aszfalt burkolatot. Ezen kívül elvégzik a meglévő kiemelt és süllyesztett szegélyek cseréjét is.

Újabb változás

Az építési munka területén újabb forgalmirend-változások lépnek életbe március 12-én reggel9 órától.

A kivitelezők mindkét oldalon elkészítették a felújított burkolatot a főúton. Jelenleg a hiányzó munkarészek pótlása – járda aszfaltozása, útcsatlakozás aszfaltozása, javítása –, valamint burkolatjel festési munkálatokat folytat a kivitelező a munkaterületen.

A szelvényezés szerinti baloldalon a forgalmat a frissen elkészült sávba terelik át a jelenleg használt külső sávból. A kivitelező a szélső sávban már csak kisebb javítási munkákat fog végezni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is kéri a lakosság megértését és türelmét a munkák idejére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik