Belföld

Súlyos káosz várható a BKV-nál április 6-án

Április 6-án, a választások napján venné át az első agglomerációs járatokat a Volánbusz a BKV-tól - írja a Népszabadság.

Kapcsolódó cikkek

Az átállás mintegy kétszázezer embert érint majd, ugyanis április 6-tól a Volánbusz viszi hozza-viszi majd az utasokat Budakeszire, Budaörsre, Diósdra, Gyálra, Nagykovácsiba, Pécelre, Remeteszőlősre, Solymárra, Szigetszentmiklósra és Törökbálinta.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint a BKV-nak nincs pontos kimutatása a járatokról, és nincs hivatalos információja az átállás tervezett ütemezéséről sem – mondta a Népszabadságnak Nemes Gábor, a szakszervezet elnöke.

A lap úgy tudja, hogy az autóbusz-telephelyeken teljes a káosz, a buszvezetők nem tudják, hogy maguk jelentkezzenek a Volábbusznál, vagy majd az BKV, esetleg a BKK intézkedik helyettük. Bolla Tibor, a BKV vezérigazgató azt írta Nemes Gábornak, hogy együttműködnek a Volábusszal, de a folyamatot tevőlegesen nem segítik.

Cáfol a BKK

A BKK közleményében leszögezte, hogy komoly szerződéses garanciák is biztosítják azt, hogy átvegye az érintett agglomerációs vonalakon dolgozó 320 fő BKV-s járművezetőt, “ebben bizonytalanság nincs” – fogalmaztak. Állításuk szerint a Népszabadság a cikk megjelenése előtt nem kereste meg a társaságot. A BKK szerint a vonalakon gyakorlott sofőrök teljesítsenek majd szolgálatot, az utazóközönség pedig a legkisebb fennakadást sem érzékeli majd a tavaszi szolgáltatóváltáskor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik