Belföld

Mesterházy szerint ők lesznek a nyertesei a kormányzásuknak

Öt társadalmi csoport jobban fog járni, ha az Összefogás koalíciós kormányt tud alakítani a választások után – ígérte Mesterházy Attila, “a kormányváltó erők” miniszterelnök-jelöltje kedden Kecskeméten, lakossági fórumon, számolt be az MTI. A gyermekek, a nők, a munkavállalók, a kis- és középvállalkozók és a nyugdíjasok jobban fognak járni a kormányzásukkal – hangsúlyozta az MSZP elnöke.

Nyolc üzenet kontra rezsiharc

Ez az öt társadalmi csoport, amelyre építeni fogjuk a politikánkat, ők lesznek a nyertesei a következő négy évnek, mert ők voltak a vesztesei az elmúlt négynek – fogalmazott Mesterházy Attila. “Nekünk van programunk”, a Fidesznek nincs – mondta, hozzátéve, hogy a kormányzó pártnak nincs írott programja, csak a “rezsiharc”. Ez a víziójuk Magyarországról, ez a magyar nemzetnek ajánlott jövőkép – tette hozzá Mesterházy Attila.

Az MSZP programjával kapcsolatban szólt arról, hogy nyolc üzenetet választottak ki, ezekben röviden megfogalmazták, melyek azok az intézkedések, amelyeket azonnal be szeretnének vezetni.

Mindenekelőtt a fiataloknak azt ígérte, hogy akik elérik a mostani felvételiken a ponthatárt, tandíjmentesen kezdhetik meg szeptemberben tanulmányaikat az egyetemeken.

A “kormányváltó erők” miniszterelnök-jelöltje 250 ezer új, “valódi munkahelyet” ígért, és a minimálbér 100 ezer forintra emelését, az alapvető élelmiszerek árának csökkentését. A mikrovállalkozásoknak lehetővé tennék, hogy leírhassák a társasági adójukból a bérterheket, igazságos és fenntartható rezsicsökkentést ígért, úgy, hogy a gazdagok nem kaphatnak támogatást. Programjuk szerint százezer forintos nyugdíjig minden 65 év feletti embernek évi 24 ezer forint többletpénzt adnak gyógyszervásárlásra. Csökkenteni fogják, majd megszüntetik a kórházi várólistákat, valamint nagyon rövid időn belül megszüntetik a gyermekéhezést Magyarországon. Ahhoz, hogy ezek a programpontok megvalósuljanak, meg kell nyerni a választást – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik