Belföld

Kihirdették a Mamma Mia! szereposztását

A musical főszerepét Gallusz Nikolett, Koós Réka és Kováts Kriszta játssza. A darabot a nyári szegedibemutatót követően szeptembertől a Madách Színházban láthatja a közönség.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! című musicalt, amelynek bemutatója augusztus 15-én a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptember 26-án, 27-én és 28-án pedig a Madách Színházban lesz Szirtes Tamás rendezésében.

A musicalben Donna Sheridan szerepében Gallusz Nikolett, Koós Réka és Kováts Kriszta látható, Sam Carmichaelt Nagy Balázs, Sasvári Sándor és Stohl András alakítja, aki először játszik majd a Madách Színházban.

Bill Austin szerepét Hajdu Steve és Szerednyey Béla, Harry Brightot Molnár László és Weil Róbert alakítja. Tanyát Détár Enikő és Ladinek Judit, Rosie-t Balogh Anna és Sáfár Mónika játssza. Sophie Sheridant Muri Enikő és Simon Boglárka formálja meg, Skyként Kiss Ernő Zsolt és Sánta László látható a darabban.

A Madách Színház 10 éve tárgyalt a Mamma Mia! színrevitelének jogairól és mint minden más zenés darab esetében, itt is a non-replica változathoz ragaszkodtak. Hosszú tárgyalási folyamat után szerezték meg a jogot, így önálló rendezésben, díszlettel és jelmezzel láthatják a darabot a magyar nézők a világon először, hiszen a musical 1999-es londoni ősbemutatója óta mindig és mindenhol Phyllida Lloyd rendezésében és Anthony Van Laast koreográfiájával mutatták be a musicalt.

A Mamma Mia! szereplőit castingon választották ki, amelyen decemberben 7 nap alatt több mint 300-an vettek részt. A próbák májustól a Madách Színházban folynak majd.

Új előadás a Szabadtérin

A musical a Szegedi Szabadtéri Játékokon látható premierjére és az azt követő öt előadásra (augusztus 16., 17., 19., 20., 22.) már elkeltek a jegyek, ezért egy 7. előadást is műsorra tűzött a Szegedi Szabadtéri Játékok, így március 17-től az augusztus 23-i előadásra is válthatnak jegyet a nézők.

A musicalben Szegeden Donna Sheridanként Kováts Kriszta, Sam Carmichael szerepében Sasvári Sándor látható, mellettük Détár Enikő, Molnár László, Sáfár Mónika, Szerednyey Béla, Simon Boglárka és Sánta László lép színpadra.

A Mamma Mia! musical az ABBA svéd együttes slágereire Judy Craymer producer ötleteként született. A Mamma Mia! musicalt eddig 14 nyelvre fordították le, világszerte több mint 54 millióan látták a produkciót. A musicalből 2008-ban film is készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik