Belföld

Hende házbérleti bevételére kíváncsi az MSZP

Tudni akarják, hogy a miniszter bérbe adta-e a szombathelyi házát, s ha igen, akkor miért nincs ez a vagyonnyilatkozatában.

Az MSZP 48 órán belül vár választ a kérdésre. Közleményükben arról írnak, hogy a honvédelmi miniszter “évek óta azt a látszatot kelti, hogy Szombathelyen él, és csak kormányzati tevékenysége szólítja el őt Budapestre”, pedig – mint írták – a honvédelmi tárcavezető az elmúlt években bérbe adta házát, s Budán, a III. kerület egyik leggazdagabb részén, “luxuskörülmények között él”.

Az MSZP kiemelte: a miniszter vagyonnyilatkozataiban nincsenek feltüntetve a bérleti díjból származó bevételek. Ezen felül megjegyezték, hogy “Hende Csaba Budáról jár Szombathelyre kampányolni a luxus Audijával”. Még költségtérítést is felvesz, aminek a jogszerűsége – a párt szerint – erősen megkérdőjelezhető.

Ha Hende Csaba a megadott 48 órán belül nem nyilatkozik, vagy nem javítja ki vagyonnyilatkozatát, az MSZP Szombathelyi Szervezete a parlament illetékes bizottságához fordul, hogy indítsanak Hende ellen vizsgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik