Belföld

Életveszélyes az utca, most felújítják

Király sor gyalogos-átkelőhely (Király sor gyalogos-átkelőhely)
Király sor gyalogos-átkelőhely (Király sor gyalogos-átkelőhely)

Új parkolók, gyalogátkelőhelyek, parkosítás és aszfaltozás – ezek a tervek a 2014-es évre a 11. számú választókörzetben.

Deák Lajosné a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője és Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője tartott sajtótájékoztatót ma reggel a Nefelejcs utcában, amely szakasz felújítása a legfontosabb fejlesztés lesz idén, de nem az egyetlen.

Várhatóan a Saára Gyula-program keretében megcsinálják a Karinthy utcát, kopóréteget cserélnek a Zsolt utca és a Pozsonyi út közötti teljes szakaszon. Ezen kívül több gyalogos átkelőhelyet is terveznek, egyet a királysor és a Géza utca kersezteződésében, ahol egy járdaszigettel is könnyítik a járókelők átkelését, az egyébként igen forgalmas szakaszon. Szintén zebrákat alakítanak ki a Pozsonyi úton és a Géza utca – Álmos vezér utca találkozásánal. Utóbbira a közeli Hétvezér Általános iskolába járó gyerekek miatt van szükség.


A Nejelecs utcában bár egy nagyobb és átfogóbb felújításra lenne szükség, jelenleg ez még nem elérhető, így most csak az út felsőrétegét cserélik, mivel ez a körzet legrosszabb állapotban lévő szakasza ez elengedhetetlenné vált. Sőt, egyes részeken a járdát is megcsinálják.

A képviselő még azt is elmondta, több parkolót is kalakítanak:az Almássy-telepen összesen 10 férőhelyet szeretnének kialakítani, míg a Kisteleki úti bölcsőde előtt egy egész parkolósávot.

Idén pedig a Király sor és a Móricz Zsigmond utca közötti területen kerül sor parképítésre. Emellett számos kisebb közterületi fejlesztésre is biztosítja a lehetőséget a költségvetés. Mindezekről Deák Lajosné önkormányzati képviselő kedden sajtótájékoztatón számolt be.

Emellett átalakítják a Király sor és a Móricz Zsigmond utcánál lévő kis parkot. Virágokat ültetnek, padokat helyeznek ki a területre, hogy szebb legyen az összkép és legyen a területnek egy apró közösségi tere.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik