Belföld

Újszülöttekkel érkezett meg a tavasz az állatkertbe

teve(210x140)(2).jpg (tévé, )
teve(210x140)(2).jpg (tévé, )

Március első hetében egy teve és egy zsiráfgyerek látta meg a napvilágot a Veszprémi Állatkertben.

Szerda délelőtt látogatók és állatkertészek jelenlétében egy egészséges tevecsikó látta meg a napvilágot. Kata, a tevekanca rutinos anyaként látott hozzá az újszülött gondozásához. A kis teve az Afrika szavanna melletti tevekifutóban már látható.

Zsiráfbébi is született

Tavaly nyáron már vemhesen érkezett meg Dél-Franciaországból a nemzetközi fajmegmentő program keretében Tawonga, a zsiráftehén a Veszprémi Állatkertbe. Az előzőleg kiépített kamerarendszernek köszönhetősen vasárnap hajnali 2 órakor észlelte Dr Szekér Pál állatorvos az ellés megindulását. Igazi szakmai kihívás volt az ellés levezetése, mivel a szokatlanul nagy borjú válla a szülőcsatornában megakadt, ezért több mint két órás megfeszített munkával sikerült az újszülöttet világra segíteni.

Pótmama neveli

Anyja valószínűleg a rendkívüli ellés, és az ezzel járó fájdalmak miatt nem fogadja el a borját. Az állatkert igazgatója szerint, ha nem változik a helyzet, 50 százalék az esélye a kicsinek a túlélésre. Marokházi Katalin, aki több csöppséget is felnevelt már, bizakodóbb. Most beköltözött az állatkertbe és három óránként cumiztatja a zsiráf bébit.

A 2010-ben elkészült Afrika házban látogatási idő alatt a kis zsiráf fajtársaival megtekinthető.

Ide kattintva megnézheti a bébi zsiráfról készült fotókat!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik