Belföld

Jól halad a munka a rakparton, már réselnek

25 méter készül el a résvezető gerendából naponta.

 

Az munkálatok miatt 7 hétre lezárták a rakpartot, de a munka jól halad. Megtalálták a vár déli falát és az 1880-as tégla támfalat is.

Most a vasbeton résvezető gerendát építik a munkások a szegedi partfalnál: a gerenda, valamint a régi fal közé épül majd maga a résfal 3 és fél méteres mélységig – mutatta a technológiát a délmagyar.hu-nak Kozák Péter, az Ativizig igazgatója.

Dolgoznak a partfalon. Fotó: délmagyar.hu, Schmidt Andrea

Azért hívják résfalnak, mert keskeny, ugyanakkor nagy mélységbe megy le. A felszín feletti, jelenlegi vasbetonból viszont semmi se marad. Helyette új, szintén vasbeton, de már vízzáró köpenyfalat húznak majd fel a kivitelezők.

A szegedi partfalon mindig a kornak megfelelő legmodernebb, legjobb műszaki színvonalon dolgoztak. Ez most sincs másként. A munkálatok – a jó időnek is köszönhetően – jól haladnak, szerdán megérkezett a mobil partfal befalazó elemeinek első szállítmánya is.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy megkezdődtek a partfal-rekonstrukciós munkálatai. Első körben a szobrokat szállítoták el.Ezután a betonfalat távolították el a járda vonalában és megkezdték a résfal és köpenyfal építését, a mentett oldalon pedig úgynevezett árokszivárgót hoztak létre. Majd megírtuk, hogy félpályás útlezárás volt érvényben.

Február 18-án kedden délután 6 órától tartottak előadást és fórumot a partfal-rekonstrukciórólaz Agóra Informatórium részében. A városi önkormányzat részéről Dr. Igaz Ágnes irodavezető, Dr. Kozák Péter igazgató, az ATI-VIZIG-től, valamint Dr. Tóth László elnök-vezérigazgató a Mélyépterv Komplex Zrt. képviseletében vett részt a rendezvényen. Itt megtudhatták az érdeklődők, hogy az építkezés árvíz esetén sincs veszéllyel a városra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik