Belföld

Igazi napos tavaszi hét áll előttünk

tavasz (rügy, virág, tavaszodik)
tavasz (rügy, virág, tavaszodik)

Nemzeti ünnepünkön a nap nagy részében is derűs időjárás várható.

Hétfő

A napsütést változó vastagságú fátyolfelhőzet szűri, azonban főként a déli országrészben erősen felhős területek és időszakok is lesznek, de csapadék ott sem valószínű. Több helyen kísérik élénk széllökések az északkeleti, keleti szelet. A hőmérséklet délután 10, 14, késő este 1, 6 fok között alakul.

Kedd

Felhőtlen, száraz idő várható. Az északi szél mérsékelt marad. Az OMSZ előrejelzése szerint a hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 16 fok között alakul.

Szerda

Napos, száraz idő várható kevés gomolyfelhővel. Az északkeleti szél főként az Alföld térségében élénkül meg nagy területen. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 14 fok között alakul.

Csütörtök és péntek

A szikrázó napsütés mellett kellemesen meleg tavaszi idő valószínű, 13-15 fok körüli értékekkkel a délutáni órákban.

Szombat

A nap nagy részében marad a derűs időjárás, majd estefelé egy közelgő hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem alakul ki. 15-17 fok körüli értékeket mutathatnak majd a hőmérők

Vasárnap

A gyakran változó felhőzet mellett több helyen fordulhat elő kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél erős, gyakran viharos lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 12 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik