Belföld

Fagyos és napos lesz a hét

A héten végig 15-17 fok körül alakul a maximális hőmérséklet, de az éjszakai fagy is a nyakunkon marad. Hétfőn még lesz egy kis felhő, de a többi nap száraz, felhőtlen lesz.

Hétfőn a napsütés lesz túlsúlyban, ugyanakkor fátyolfelhők jelennek meg több helyen, sőt helyenként átmenetileg közepesen, illetve erősen felhős időszak is valószínű, nagyobb eséllyel délen, de csapadék nem lesz. Az északkeleti szél több helyen megélénkül, keleten időnként megerősödik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 14 fok között várható, délnyugaton lesz a hűvösebb. Késő estére 1 és 6 fok közé hűl a levegő.

Kedden felhőtlen, száraz idő várható. Az északi szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 16 fok között alakul.

Szerdán ugyancsak marad a napos, száraz idő kevés gomolyfelhővel. Az északkeleti szél főként az Alföld térségében élénkül meg nagy területen. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 14 fok között alakul.

Csütörtökön kezdetben mérsékelt lesz az északkeleti szél, majd gyengül és egyre inkább változó irányúvá válik a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 15 fok között alakul.

Pénteken a délnyugatira forduló szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 17 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik