Belföld

Diákok segítségét kéri a “hajléktalan újságíró”

Míg korábban felmerült, hogy a 444.hu-n megjelent hajléktalan újságíróról szóló sztori kamu lehet, most a férfinak jelentkezett egy kollégája. A National Gaographic-szál igazságtartalma azonban egyelőre kétségesnek látszik.

F. Tibor állítása szerint a National Geographicben a kilencvenes években megjelent egy fotósorozata a tákosi református templom kazettás mennyezetéről. A gond azonban az, hogy a rangos tudományos magazin csak 2003-tól jelenik meg Magyarországon. Mindemellett a lap főszerkesztője, Lipták Tímea a Hír24-nek elmondta, hogy lehetséges, hogy az amerikai lapban megjelentek férfinak fotói, hiszen ilyen eset időről-időre előfordul. Azt egyelőre kérésünkre megnézik, hogy esetleg máskor jelenhetett-e meg fotósorozat a szerzőtől.


Forrás: 444.hu

A 444.hu oldalon megjelent videó szerint F. Tibor első írása 1981 februárjában jelent meg a Magyar Ifjúság című lapban, ezt követte az Új Kelet napilap, ahol már főállásban dolgozott. Utána rövid ideig a Jonatán Rádiónál vállalt munkát, ezt követte a nyíregyházi Kölcsey Televízió, ahol szerkesztő-riporterként helyezkedett el. A kilencvenes években megjelent egy fotósorozata a National Geographicban a tákosi református templom kazettás mennyezetéről. Válása után Budapestre került, ahol fotósként és riporterként dolgozott a Mix Magazinnál. Közben sajtóetika, sajtójogi szemináriumokat tartott kommunikáció szakos egyetemistáknak a Corvinuson.

A videóból kiderül, hogy Tibort egy volt kolléganője felismerte, aki jelenleg külföldön van, és telefonon beszélgettek. A férfi pedig arra kéri volt corvinusos diákjait, hogy igazolják a történetét.

Korábban a hvg.hu írt arról, hogy esetleg kamu lehet a 444.hu sztorija. Mint írják Soha nem volt tagja, alapítója a Független Újságírók Szövetségének, ahol a lapnak elmondták, hogy soha nem volt ilyen nevű tagjuk, a 8-as számú tagkönyvet ráadásul egy hölgy birtokolja. A Corvinus Egyetem társadalomtudományi karán is a hvg.hu egy ott tanító forrása is azt mondta, sosem hallott F. Tiborról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik