Belföld

Biciklit lopott, tüzet rakott a bölcsiben

Szegedről Ásotthalomra ment a 61 éves férfi bűnözni.

Egy ásotthalmi lakos hívta a rendőrség segélyhívószámát március 8-án reggel és elmondta, hogy az éjszaka elloptak tőlük egy kerékpárt. A kétkerekűt aztán megtalálták a buszforduló melletti pizzéria tárolójában.

A rendőrség megtudta, hogy a tolvaj a templomkertben van. Igazoltatták a 61 éves S. Tibor Sándort, aki elszámoltatása során zavaros, egymásnak ellentmondó válaszokat adott.

A 61 éves hajléktalan férfi Szegedről érkezett Ásotthalomra. Ellopott egy kerékpárt, majd betört egy használaton kívüli bölcsődébe, ahonnan ruhát, tisztálkodó szereket és más használati tárgyakat vitt el. Az épületben több helyen is tüzet gyújtott, valószínűleg azért, mert fázott.

Reggel a helyi pizzériába ment,  italozott, majd átsétált a templomkertbe. Ott egy melléképületet tört fel, akkor érték tetten a rendőrök. A lopott kerékpár csomagtartóján lévő zacskóból előkerültek a bölcsődéből elvitt tárgyak. A betörés közben a gyanúsított megvágta magát, így az egyik ujja még akkor is vérzett, amikor az egyenruhások elfogták.

S. Tibor Sándor kihallgatásán tagadta a elkövetést. Védekezése szerint egy ismerősét kereste a településen, valamint a plébánostól akart pénzt kérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik