Belföld

Családi tenisznap a VOK-ban

tenisz(1)(1)(960x640).jpg (tenisz)
tenisz(1)(1)(960x640).jpg (tenisz)

A szombati tenisznapra többek között Mórról, Kaposvárról, Budapestről és Szabadbattyánból is érkeztek szép számmal.

Az Alba Bianca Tennis Club és az Alternatíva Közhasznú Mozgássérült Egyesület szervezésében “Mozog a család! Nálad a szerva, Anyu!” címmel családi tenisznapot rendeztek szombaton a VOK-ban. Az esemény célja a tenisz népszerűsítése, valamint a mozgássérültek érdekében a testi, lelki és mentális integráció végrehajtása volt. A félnapos programon közel kétszázötven mozogni vágyó vett részt, akik a játékos tenisz-feladatokat és a zumbát is kipróbálhatták.

Az Alba Bianca Tennis Club és az Alternatíva Közhasznú Mozgássérült Egyesület szombaton már másodszor rendezte meg egy Európai Uniós program keretében a családi tenisznapját. A “Mozog a család! Nálad a szerva, Anyu!” elnevezésű programon közel kétszázötvenen vettek részt. „Programunkkal az volt idén is a célunk, hogy testi, lelki és mentális integrációt hajtsunk végre. Az a fő üzenete a rendezvénynek, hogy legyünk bármilyen korban és állapotban, mozogjunk és sportoljunk. Kicsik, nagyok, nagymamák, nagypapák és gyermekek egyaránt itt vannak ma velünk. Nagyon örülünk, hogy már a második évét is megérte ez a program” – mondta Tóth Judit Bianca, az Alternatíva Közhasznú Mozgássérült Egyesület elnöke.

A félnapos programon a mozogni vágyók a játékos tenisz-feladatokat is kipróbálhatták, továbbá Sárai Rita, a Gördülő Tánccsoport koreográfusának vezetésével a zumbát is kipróbálhatták. Az eseményen Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Östör Annamária köszöntötte a megjelenteket. „Székesfehérvár nagyon ügyel arra, hogy a sport területen minden téren helytálljon. Ez érinti az él-, a diák-, az utánpótlás- és a fogyatékkal élők sportját is. Ezen az eseményen egy nagyon szép példát láthatunk arra, hogy az Alba Bianca Tennis Club és az Alternatíva Közhasznú Mozgássérült Egyesület, milyen jól tudnak közösen dolgozni” – tette hozzá Östör Annamária.

A sportos tenisznapra közel kétszázötvenen látogattak ki, amelyen Marosi Katalin, a nemrégiben visszavonult, olimpiai negyeddöntős, nemzetközi profi játékos is ott volt. „Egy ilyen rendezvény tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy minél többen eltöltsenek egy kellemes napot. Ráadásul olyanok is kedvet kaphatnak a teniszhez, akiknek eddig még nem volt kapcsolatuk ezzel a sportággal” –közölte Marosi Katalin, aki azt is kiemelte, hogy az ilyen események jól bizonyítják: a mozgássérülteknek is van lehetőségük a sportolásra.

A “Mozog a család! Nálad a szerva, Anyu!” versenyen a Play and stay nemzetközi rendszer segítségével, mindenki sikerélménnyel térhetett haza. Tarsoly Márta, az Alternatíva Közhasznú Mozgássérült Egyesület alelnöke szerint ezzel a módszerrel könnyen elsajátíthatóvá válhatnak a tenisz alapjai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik