Belföld

A Fidesz mindig a nőkre (édesanyákra) gondol

“Minden élethelyzetben a nők mellett álltunk, állunk” – mondta Zsigó Róbert, a kormánypárt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Közben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is nőnapozott egy jót Budapesten, kijelentve, hogy sok a teendő még a nők helyzetének javításáért, bár a kormány az elmúlt négy évben sokat tett a nőkért. Az elmúlt négy év kormányzati munkájának nagy érdeme, hogy egyre közelebb került a helyzet, amelyben a nőknek, édesanyáknak nem kell választaniuk a munka és a család között – fejtette ki a miniszter.

Zsigó és Varga is kiemelte, hogy 22 éves csúcsot ért el a nők foglalkoztatása. Magyarországon, mert elérték, hogy egyre több nő tud munkába állni. Király Nóra, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős koordinátora – akit Varga köszöntött nőnap alkalmából Szalai Piroska és Pelczné Gál Ilidkóval együtt – pedig  kijelentette: a rendszerváltás óta nem volt ilyen kormány, amelyik ennyi mindent tett volna családokért, a nőkért.

Bezzeg a Gyurcsány-koalíció!

Zsigó szerint mindezzel szemben a “Gyurcsány-koalíció” programja éppen a nőket és az édesanyákat érintő intézkedéseket veszélyezteti leginkább, mert – mondta – el akarják törölni a családi adókedvezményt, a gyed extrát, újra veszélyben lennének az otthonteremtési programok, a hároméves gyes és a családok terheit csökkentő intézkedések.
“Reménytelen politikusok kétségbeesett ígéretekkel” – így kommentálta Zsigó Róbert, hogy Mesterházy Attila szocialista pártelnök szerint a kormányváltással a nők is nyernének.  A Fidesz szóvivője szerint nem lehet hinni a szocialistáknak, mert mindig az ellenkezőjét csinálták annak, amit ígértek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik