Belföld

Szombaton történik a legtöbb baleset

A Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság gyűlésén eldöntötték, a 2014-es év célja: megszólítani a szépkorúakat és a kerékpárosokat.

Székesfehérváron tartották meg az idei első elnökségi ülésüket a Fejér Megyei Baleset-megelőzési bizottság tagjai március 5-én. A rendezvényt a bizottság elnöke Vörös Ferenc rendőr ezredes nyitotta meg. Az ülésen minden a közlekedéssel közvetve és közvetlenül érintett szakterület képviselője részt vett.

A rendezvény során a szakemberek értékelték a 2013-as évet, és kiemelték: a tavalyi évben nem történt gyermek hibájából közlekedési baleset és az őket érintő balesetek száma is jelentősen csökkent. Ezt a korosztályt – baleset szempontjából – legjobban veszélyeztető időszak 12-18 óra között van, hiszen ekkor mennek haza az iskolából, óvodából.

A közúti közlekedési balesetek elsődleges oka továbbra is a gyorshajtás, és ahogy az előző években is, a 2013-as évben is megállapítható, hogy szombaton történik a legtöbb baleset.

Az elnökségi ülés tagjainak hozzászólásai alapján meghatározták a 2014-es év céljait, melyek közül a kerékpáros és szépkorú közlekedők megszólítására szeretnék a legnagyobb hangsúlyt fektetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik