Belföld

Gyurcsányék hangfelvétellel vágnak vissza Zuschlagnak

Szigetvári Viktor szerint az elítélt egykori MSZP-s politikus hazudik és a Fidesz fizeti. Gyurcsány szóvivője is hasonlóan érvel: egy elítélt bűnöző szavaira nem lehet adni. Pert fontolgatnak, és hangfelvétellel vágnak vissza.

Zuschlag János a Napi Gazdaságban megjelent interjúban közölte,  Gyurcsány Ferenc tudott mindenről, és kabinetfőnökként Szigetvári Viktor is, aki egyébként most a Bajnai-féle Együtt 2014 kampányát intézi.

Szigetvári Viktor Zuschlag szavaival szemben úgy érvelt, hogy még azt is rosszul tudja, hogy ő kabinetfőnök volt, akkor a többi kijelentése miért is lenne megbízhatóbb.

“A rám vonatkozó információ téves, nem voltam kabinetfőnök. Ha minden ilyen állítása ennyire megbízható Zuschlag úrnak, akkor nem dolgozott meg jól azért a pénzért, amit a Fidesztől kapott azért a műveletért, amit most csinál. Zuschlag János börtönben ült, és korrupciót követett el, nem tudom, hogy rám vonatkozóan mit állít, de azt tudom, hogy rólam azt írja, hogy kabinetfőnök voltam, de nem” – magyarázta.

Arra, hogy Zuschlag szerint mindenről tudott, Szigetvári azt mondta:  Zuschlag János hazudik, semmiről sem tudott.

“Én ebben az ügyben nem hogy nem követtem el semmit, hanem folyamatosan küzdöttem az ellen, hogy Zuschlag János folytatni tudja azokat az elfogadhatatlan dolgokat, amiket elkövetett, és egyébként megérdemelt módon elítélték” – tette hozzá. Felvetésünkre, hogy ha semmiről sem tudott, akkor hogyan küzdhetett ellene, Szigetvári azt mondta: ő azt a részét akarta megakadályozni, amikor ők folyamatosan azért küzdöttek a minisztérium apparátusával szemben, beleértve mházy, gyur és másokkal szemben, hogy próbáljanak különböző pályázati pénzeket szerezni. “Ebben szerencsére sikerült sok dolgot megakadályozni” – vélekedett.

Szigetvári hozzátette: Hogyha a bíróságnak lett volna ezzel ellentétes információja, akkor nyilvánvalóan akár tanúként, akár gyanúsítottként kihallgatta volna.

“Én abban az időben még fiatalabb voltam, a miniszteri titkárságot vezettem, később sajtófőnök voltam, nem döntéshozó. Amit a végrehajtókkal kapcsolatban állít, az is hazugság, és a Fidesz valamint Orbán Viktor kampányát szolgálja. Hazudik, és a Fidesz érdekében teszi, gondolom, megfizetik érte” – vágott vissza Szigetvári Viktor. Arra a kérdésünkre, hogy ezt mire alapozza, azt mondta: “Különben nem ezt tenné.”

Bár Szigetvári határozottan kijelentette, hogy Zuschlag hazudik, mégsem pereli be. Mint mondta, nincs oka perelni, mert szerinte Zuschlag egy erkölcstelen ember, aki megfelelő módon letöltötte a büntetését. “Zuschlag Jánosnak nincs helye a magyar közéletben, és semmilyen módon nem tekinthető olyan autoritásnak, akinek a véleményét komolyan kell venni” – szögezte le.

Gyurcsányék érvelnek: G. Fodor Gábor csinálta a Zuschlag-interjút

Gréczy Zsolt szóvivő arra a felvetésünkre, hogy elég komoly korrupciós vádak hangzanak el Gyurcsány Ferenccel szemben, hasonlóan reagált, mint Szigetváry Viktor. Mint mondta, Zuschlag János egy elítélt bűnöző, akivel többek között G. Fodor Gábor készített most interjút a Napi Gazdaságnak. “Az a G. Fodor Gábor, aki a Fidesz által több százmillió forinttal kibélelt kutatóintézet igazgatója.”

“Zuschlag Jánosnak ezeket az állításait a bírósági ügy alatt volt alkalma elmondani, bizonyítani, nem tette. Ellenkezőleg, birtokunkban van az a hangfelvétel, ami az interneten is megtalálható, és amin Zuschlag azt bizonygatja, hogy nem tudja Gyurcsány Ferencnek elmagyarázni, hogy ez a mutyi természetes és ez a folyománya. Gyurcsány Ferenc nem vett részt semmiben, ez bizonyítja Zuschlag telefonbeszélgetése, amit közzé fogunk tenni” – fogalmazott.

Kérdésünkre, hogy akkor se széf, se kockás füzet, se nejlonszatyor nincs, azt mondta: “Hát honnan lenne. Zuschlag éveken át bizonygathatta volna, hogy ez így történt.” Felvetésünkre, hogy ő arra utalt, hogy elvitte a balhét a pénzért, a szóvivő azt mondta: “Nyilván egy elítélt bűnöző szavainak kellene most hinnünk, ugye? Most kacagnom kellene.”

Egyelőre a DK se tudja, hogy pereljen-e, Gréczy Zsolt ezzel kapcsolatban közölte: jogászok már vizsgálják a per lehetőségét.

Itt a hangfelvétel

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán valóban megjelent a lehallgatott telefonbeszélgetés:

Gyurcsány a következőket posztolta róla:

Csakhogy világos legyen, hogy ki a rabló és ki a pandúr:

Zuschlag János bírósági tárgyalásán bemutattak egy lehallgatott telefonbeszélgetést, melyen a vádlott beszél valakivel. Zuschlag ebben arra panaszkodik, hogy Gyurcsány nem akarja elfogadni a korrupciót, mi több szerinte küldetéstudattal küzd ellene, ahelyett hogy tudomásul venné, hogy a rendszer pénzből és erőből működtethető.

Alább hallgatható meg két részlet ebből a lehallgatott beszélgetésből, melyet a bírósági tárgyaláson mutattak be:
„(…)Ezt nem érti a Feri, hogy ez egy pénzből és erőből működtetett rendszer. Én elmondtam, hogy bele fog ebbe bukni, ha ebbe bele akar nyúlkálni. Azt mondta, hogy nem, én tévedek. Mondtam, jó, Feri majd meglátjuk négy év múlva. (…)
(…)Tényleg az a baj, úgy érzem, hogy Ferinek üldözési… vagy küldetéstudata van. És ez betegség. Ezt nagyon súlyos betegségnek tekintem. Tényleg azt hiszi, hogy mindenki más hülye, korrupt, disznó, állat rajta kívül. (…)„

És muszáj tennem az üggyel kapcsolatban még egy megjegyzést: Zuschlag ne vegye szájára Lendvai Ildikó nevét, mert nemcsak hogy egy napon, de egy könyvben sem említhetőek. Az előbbi egy bűnöző, az utóbbi pedig a magyar közélet egyik legtisztességesebb politikusa.

Deutsch: „…belefingott a szocialista nulláslisztbe”

A Fidesz EP-képviselőjének is megvan a saját véleménye a legújabb Zusclag-ügyről: „Ez a Zuschlag Jani gyerek jó közelről belefingott a szocialista nulláslisztbe, krákogva fog magyarázkodni az összes, nyakig érintett elvtárs az egész Kormányváltó Összefogásban. Együtt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik