Belföld

A vásárhelyiek józan eszére apellál Lázár

Hagyományosan Tarján városrészben kezdődnek a választási politikai fórumok Vásárhelyen. Most is itt kezdte kampányát Lázár János.

Ezúttal is megtelt a királyszék utcai olvasókör, ahol Lázár János államtitkár tartott kampány és lakossági fórumot. A képviselő elsőként arról beszélt, a vásárhelyieknek mi a tétje a választások kimenetelének.

Kiemelte, Orbán Viktor jó szövetségese volt a városnak az elmúlt 4 évben, ahová 100 milliárdos fejlesztés érkezett. Emlékeztetett a 47-es négysávosítása 2002-től 2009-ig húzódott, ilyen sokáig még nem épült út. Egy újabb szocialista kormányzás, véleménye szerint ismét visszavetné a várost.

Ellenfeleiről most sem beszélt, azokkal nem is foglalkozik. Nem mások hibáit, hanem saját maga erényeit kínálja, és a vásárhelyiek érdekeire, józan eszére apellál majd a szavazás napján.

Beszélt az eddigi beruházásokról és a kormány eddigi eredményeiről, rámutatva, hogy ennek még nincs vége, sőt félidőben járnak, folytatni kell a megkezdett munkát. A munkanélküliség arányának javulásával kapcsolatban elmondta, 1500 munkahely létesült Vásárhelyen 2010 óta. A következő 4 évre nyugodt szívvel ígér újabb 1500-at.

A kormány hosszú távú terveiről szólva elárulta, 800 millió érkezhet a fedett uszoda teljes felújítására, valamint a katolikus egyházat is támogatják 500 millióval abban, felújítsák és átvegyék a kertvárosi volt Corvin épületét.

A közmű szolgáltatók ellen további lépéseket ígért. Mint elmondta elkötelezett híve a számlák egyértelműsítésének, például elfogadhatatlan az hogy az óra köbméterben mér gázt, de a számlán hőmennyiség szerepel. A számlák alapdíj tartalmát is vizsgálják mert az is manipulálásra, megtévesztésre adhat lehetőséget a szolgáltatóknak.

A fórumon ezúttal egy kedves ismerőssel is találkoztunk. Lányi Lala elmondta, mostanában egyre többet van szülővárosában. Nemsoká a környéken fognak koncertezni, közbe pedig dolgoznak a Kozmix legújabb albumán. Nagy sikert arattak tavaly a Déja Vu fesztiválon is, így idén teljes koncertet kértek tőlük Szegedre, valószínűleg a Scooter előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik