Belföld

Karácsony Gergely: “A bűnszervezet Orbán Viktorig ér”

Feljelentéseket tesz az MSZP, amiért offshore cégeket juttatott olcsó gázhoz az MVM kereskedőcége.

Az offshore cégek három év alatt a törvények megkerülésével csaknem százmilliárd forint hasznot könyvelhettek el – mondta el a szocialista Tóth Bertalan. Az MSZP az ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, üzletszerűen elkövetett pénzmosás és bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás gyanúja miatt feljelentést tesz – közölte

Tóth Bertalan kitért arra, hogy ha az olcsó földgáz a szolgáltatókhoz kerül, az tízszázalékos gázárcsökkentést tett volna lehetővé, és a távfűtéses lakásban élők is jelentős megtakarítást érhettek volna el.

Karácsony Gergely, az Együtt-PM politikusa azt mondta: a bűnszervezet Orbán Viktorig ér, hiszen az offshore cégek egyik tulajdonosa Garancsi István, a Videoton futballklub tulajdonosa, a miniszterelnök családi jó barátja.

Garancsi István a vezetője és részben tulajdonosa annak a Duna Takaréknak, amely egyedüliként kapott mentességet az állami befolyás alól, korábban miniszterelnöki megbízott volt, rendszeresen látható Orbán Viktor társaságában a Videoton meccsein, a kormányfő fia pedig Garancsi István lakásában lakik – sorolta.

Az Együtt-PM politikusa azt mondta: az ügy hátterének feltárása az igazságszolgáltatása feladata, de a politikai következményekről a választóknak kell dönteniük április 6-án.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik