Belföld

Bajnai: Orbán Félázsiába vontatja az országot

Bajnai Gordon arra utalva fogalmazott így, hogy 68 évvel ezelőtt volt Winston Churchill fultoni beszéde, amelyben az hangzott el, hogy Európára vasfüggöny ereszkedik, amely történelmi fővárosait, Varsót, Prágát, Budapestet a vasfüggöny túloldalára zárja. A volt miniszterelnök hozzátette: a krími válság kapcsán ismét egyre ijesztőbben merül föl annak a lehetősége, hogy a kontinenst virtuálisan vasfüggöny vágja ketté.

Az Együtt-PM szövetség vezetője egyebek mellett arról beszélt, hogy Orbán Viktor uralmi rendszerét csak akkor tudja tartósítani, ha “Magyarországot kivontatja Európából, és átvontatja Félázsiába”. Azt mondta, a választás arról szól: “engedjük-e, hogy Magyarország tartósan a Putyin-unió előretolt helyőrsége legyen”.

Bajnai Gordon szerint az országgyűlési választás egyfajta népszavazás lesz a jövőről, és hosszú távon határozza meg az ország sorsát. A Krím félszigeti események, a Paksról megszületett döntés, az energiaügyekben 60 évre szóló kiszolgáltatottság mind arról szól, hogy Magyarországot jövőt választ – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik