Belföld

Szervezetten szállíthatták a szavazókat Fóton

Bizonyítékai vannak az Összefogás fóti jelöltjének arról, hogy a most vasárnapi választáson szervezetten szállították a szavazókat, ezért megtámadta a végeredményt – írja a nol.hu.

Az Összefogás színeiben indult Takács István azt közölte a Népszabadsággal, hogy az aktivistáktól, szavazópolgároktól érkezett jelzések és bizonyítékok alapján kénytelenek voltak megtámadni a most vasárnapi választás eredményét és új választás kiírását kérik.

Takács a lapnak azt mondta, hogy konkrét bizonyítékok, fényképfelvételek állnak rendelkezésükre arról, hogy az egyik fóti szavazókörhöz egy fehér mikrobusszal, több fordulóban, vélhetően szervezetten szállítottak több szavazópolgárt is. Beadványában szorgalmazta a politikus, hogy a választási bizottság kérje be és nézze meg a terület biztonsági kamerájának felvételét is az ügyben. Az eredményt megtámadó beadványban azt is kifogásolták, hogy a választás napján a személyét érintő, állítása szerint tartalmában valótlan és becsületsértő szórólapokat dobtak be a helyiek postaládájába, amely szintén befolyásolhatta a választás eredményét. Az Összefogás politikusa szintén megpanaszolta a bizottságnál, hogy állítólag több fóti is sms-üzenetet kapott a voksolás napján, amelyben azt írták: „szoros eredmény várható, ezért minél többen menjenek el szavazni.”

„Vélelmezhetően a Kubatov-lista alapján kaptak választási anyagokat az érintettek, de hiba csúszhatott a Fidesz rendszerébe, mert az egyik támogatónk is kapott belőle” – tette hozzá Takács István.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik