Belföld

Kollégiumban gyakorlatoztak a tűzoltók

tuzolto(960x640).jpg (tűzoltó gyakorlat, )
tuzolto(960x640).jpg (tűzoltó gyakorlat, )

A fiktív szituáció szerint a kollégium hetedik emeletén az egyik szoba lángokban állt, és három embert nem találtak.

Gyakorlaton vettek részt a székesfehérvári és sárbogárdi hivatásos tűzoltók Székesfehérváron, a Nemes Nagy Ágnes Kollégiumban ma délelőtt.

A feltételezett tűzesetet a kollégium igazgatója jelezte telefonon a megyei műveletirányítási ügyeletre.A riasztás után a fehérváriak hat tűzoltóautóval, közöttük emelőkosárral, vízszállítóval és műszaki mentő gépjárművel, a Sárbogárdiak pedig egy autóval, így összesen huszonöten indultak el.

A megyei műveleti szolgálat már a kollégiumnál volt, mivel a feladatok végrehajtását ellenőrizték. Négy vízsugarat szereltek a hatodik, hetedik és nyolcadik emeletekre, így az oltás mellett a továbbterjedést is megakadályozták. A sérültek közül volt, akit mentőhordággyal kellet lehozni, természetesen a füst miatt mentő-légzőálarcban.

Farkas-Bozsik Gábor, megyei katasztrófavédelmi szóvivő a Fehérvár24-nek elmondta: a valós eseményekre való felkészülés nélkülözhetetlen elemei a gyakorlatok.  A kollégium 385 férőhellyel rendelkezik, amely komoly kihívás elé állítaná a tűzoltókat egy valódi tűzeset során. Ebből adódóan is fontos a helyismeret, valamint a begyakorlott mozdulatok, amelyek jelentős segítséget nyújtanak egy beavatkozás során.

Fotó: FMKI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik