Belföld

Jól szerepeltek a fehérvári szinkronkorcsolyázók

Korcsolya(1)(3)(960x640).jpg (korcsolya)
Korcsolya(1)(3)(960x640).jpg (korcsolya)

A hétvégén a 12. Zágrábi Snowflake Tropy nemzetközi szinkronkorcsolya bajnokságon mérette meg magát a Székesfehérvári Szinkronkorcsolya Szakosztály két csapata.

A nevezők közt német, orosz, finn, horvát és magyar is csapatok képviseltették magukat a rangos viadalon.

Ebben a kemény mezőnyben a Crystice csapat, a szakosztály fiatalabbakból álló egysége az előkelő harmadik helyen végzett a kategóriájában, maga mögé utasítva egy horvát, és egy pesti csapatot. Természetesen az összes jelenlévő magyarnak büszkeség volt, amikor felhúzták a bronzérmeseknek a magyar zászlót a díjkiosztón.

A junior kategóriában a Black Rose csapat a pénteki short program után szombaton a teltházas stadionban futotta meg kűrjét, ők a finn, a német és a horvát egység mögött végeztek a negyedik helyen, azonban a fő rivális pesti csapatot közel hét ponttal előzték meg. A februári OB után a lányok derekasan helyt álltak, helyezésük tekintve erős ellenfeleiket aranyéremmel ér fel.

Ezek a versenyek látogatottsága és színvonala, valamint technikai elemei és látványképe is mutatják a Whynotsynchro mozgalom realitását, amely arra törekedik, hogy a 2018-as téli olimpián már szerepeljen a szinkronkorcsolya, mint olimpiai sport. „A lányok fejlődése és munkája nemcsak helyezésük alapján, hanem kapott pontszámaik alapján is mérhető, gratulálunk nekik az idényben végzett munkájukért” – összegezte az eredményeket Siáginé Varga Vera, a szakosztály vezető edzője, kétszeres magyar műkorcsolya bajnok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik