Belföld

Indul a fesztiválszezon Győrben!

Március 15-én veszi kezdetét Győr városában a 18. Tavaszi Fesztivál, ahol idén is sokszínű és minőségi programokkal várják az eseményre látogatókat.

A két hetes rendezvény a Négy Évszak Fesztivál keretein belül egészen április 1-ig tart. Színházi előadásokat, koncerteket, gyermekprogramokat és számos más kulturális szórakozást kínálnak az érdeklődőknek. Belépőjegyes és díjtalan programok is lesznek egyaránt. Tavaszi Fesztivál nyitányaként a Városháza téren bemutatják a Klapka című rockmusicalt. A nap folyamán útlezárásra kell készülni a Szent István úton, amely érinti a városi buszközlekedést is (a lezárásról és a buszok tereléséről hamarosan részletesen tájékoztatunk)!

A Tavaszi Fesztivál idején március 21- 22-én rendezik meg a 15. jubileumi Győri Nemzetközi Ütős Fesztivált, ahol fellép például az idén 40 éves Győri Ütőegyüttes is, és korábbi hagyományokhoz hűen ezúttal is lesz világsztár vendég. Serfőzőné Tóth Andrea a szervező Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója kiemelte, hogy a programok sokszínűségéből adódóan minden korosztály talál számára érdekes műsort.

Az önkormányzat március 15-i koszorúzási ünnepsége és a díszalegység felvonulása után Borkai Zsolt polgármester a Díszközgyűlésen adja át a díszpolgári és a Pro Urbe Győr díjakat. A nap folyamán megidézik az 1848-as idők hangulatát a Megyeháza téren, ahol toborzó, tábori nyomda, és rengeteg játék várja a családokat. Délután a Mobilisnél is színes programokon vehetnek részt az érdeklődők.

Mostanában sokat jár Győrben Kocsis Tibor, hiszen az X-Faktor 2011-es évi győztese a SingSingSing 2 – musical showban szerepel olyan előadókkal, mint Vastag Tamás, vagy Fésűs Nelly. Az est folyamán a leghíresebb musicalek legnagyobb slágerei hangzanak el. Kocsis Tibor elmondta, külön örül annak, hogy kipróbálhatja magát a musical világában is, ráadásul popénekesként városunkban kóstolhat bele először komolyabban a színház világába. Szakál Attila, a darab rendezője igazi látványvilágot, vidám, szórakoztató Musical Showt ígér.

Részletek program ITT olvasható!

Az előadásokra a Győri Látogatóközpontban vásárolhatók belépőjegyek!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik