Belföld

Visszahoznák a 30-as évek hangulatát

várkörút felújítási tervei (várkörút felújítási tervei)
várkörút felújítási tervei (várkörút felújítási tervei)

Egy új pályázattal lehetőség nyílik a Várkörút és kapcsolódó területek rehabilitációjára. Ha minden jól megy, idén nyáron kezdődnek a munkálatok.

A város polgármestere Cser-Palkovics András elmondta, hogy vita nélkül, 21 igen szavazattal a Közgyűlés egyhangúan támogatta, hogy folytassuk a rehabilitációs folyamatot.

Néhány hónapja zárult le a Fő utca felújítása, zajlik a szárazréti projekt és kiírásra került egy olyan pályázat, melyből a Várkörút és környékének a rehabilitációját szeretnénk elvégezni. A szűken vett belvárost ki tudjuk szélesíteni és célunk a belváros hangulatának javítása is faültetéssel és bicikliút építéssel – mondta el a polgármester, majd még kiemelte, hogy a Fő utcai kerékpáros közlekedés korlátozásánál szó volt arról, hogy a meg kell teremteni a biztonságos közlekedés feltételeit, de a program kapcsolódik az Árpád-ház programhoz is.

Ezt a területet szeretnék felújítani (Fotó:szekesfehervar.hu)

Egy komoly közlekedési fejlesztés is lenne a Várkörúton, hiszen az utak felújítását is tartalmazzák a terveink. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem csupán egy burkolatcsere a Várkörúton, hanem a környék teljes felújítása, mely tíz elemből áll. Az igényelt támogatás 567 millió forint, mely a teljes bekerülési költséget finanszírozná.
A megvalósítás tervezett időtartama pedig 2014 júniusától 2015 júniusáig tartana. Megvalósulás esetén biztosan okoz majd kellemetlenséget. A város polgármestere a környéken élők türelmét kérte, mert ha egy ekkora fejlesztés elkezdődik, akkor az biztosan okoz majd némi fennakadást.

Égi Tamás alpolgármester azt is elmondta, pontosan mit terveznek: A program tartalmazza a Várkörút felújítását zöldsáv építéssel és kerékpárút építéssel, a Rákóczi Ferenc út felújítását, a Várkörút – Rákóczi Ferenc és a Rákóczi Ferenc – József Attila utcai csomópontok körforgalmúvá alakítását, a Lakatos utca felújítását, az Arany János utca felújítását, a Városháza előtti pódium és lánckorlát felújítását, a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda külső felújítását, a Városház tér 2. épületének külső felújítását, a Prohászka liget – várfal tisztítását, a Zsuzsanna-forrás melletti és parkrekonstrukció. Itt a parkosítás, növénytelepítés mellett a forrás is ivókútként működik majd. A projekt tartalmazza a várkörúti nyilvános illemhely felújítását és akadálymentesítését is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik