Belföld

Világbajnok kaszkadőr került a verekedős fóti önkormányzatba

Az nyert, aki nem szállt be a „fekáliadobálásba”.

Fél évig nyugta lesz a botrányos önkormányzati ügyeiről elhíresült Fótnak, legalábbis, ami az időközi választásokat illeti: megismételt szavazáson tegnap új polgármestert és egy új képviselőtestületi tagot választott a Pest megyei település.

A polgármesteri poszt a függetlenként induló, ám a Fidesz-KDNP és a Turi-Kovács-féle Kisgazda Polgári Egyesület támogatását maga mögött tudó Bartos Sándoré: szűk 30 százalékos részvétel mellett 2261 voksot kapott a zöldségtermesztő vállalkozó, a leadott érvényes szavazatok 50,12 százalékát. Második lett a balos Takács István 1913 szavazattal (42,41 százalék), harmadik a 337 vokssal büszkélkedő (7,47 százalék) Mádly Zsolt független jelölt, Fót egykori polgármestere, ki még hivatalban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy mikrofonnal fejbedobott egy vele vitatkozó ellenzéki képviselőt.


Fotók: Kummer János

Képviselő-testületi tagot is választott a város. Az öt jelölt közül a független, szintén a Fidesz-KDNP és Kisgazda Polgári Egyesület által támogatott öttusázó világbajnok, sportvezető, kaszkadőr Madaras Ádám állhatott fel a dobogó legfelső fokára 203 szavazattal, az ezüst 201 iksszel a független Varga József Csongoré, a bronz a szocialista Fábry Bélának jutott (181), negyedik a jobbikos Sándor István 53, ötödik Mádly Zsolt 31 szavazattal.

Lapunk a közelmúltban kétszer is riportozott Fóton. A minap Fót nyalt, Fót nyal, Fót nyalni fog című cikkünkben jegyeztük fel az alábbit Madarasról: „Engem nem tudnak megfogni se trafikkal, se földdel, ha nyerek, hozzám nem lehet majd bekopogni borítékkal” – ekképpen igazolja tisztességét. A negatív kampányt elutasítja. „Nem szállok be a fekáliadobálásba, nem hajolok le egy darab szarért, mert többre tartom magam” – szökken szárba az ars poetica.

Novemberben pedig Bartos kapcsán írtuk le A városka, ahol kilyukadt Magyarország című riportunkban a következőt: „1750-ig vezeti vissza fóti családfáját. ‘Az őseim már ötven évvel a Károlyiak előtt itt éltek!’ – ezzel büszkélkedik. A földből él, termel zöldséget, krumplit, búzát, plusz zöldséges standja van Budán. Meg persze helyi képviselő, kisgazda; szekerét a rendszerváltás után illesztette a torgyánista kerékvágásba, ma a Fideszbe szervült Turi-Kovács-vonal híve. ‘Jelenleg nincs nálam alkalmasabb jelölt. Jó polgármester lennék, Fóton ismerek mindent és mindenkit, tudom, kinek mi fáj.’ Kinek mi? ‘A fiatalnak nincs hol szórakoznia, az idősnek meg az kell, hogy növeljük a közbiztonságot’ – ez a ciklusból hátralévő tíz hónap bartosi programja.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik