Belföld

Mesterházy: ez egy “nagyon-nagyon mocskos” kampány lesz

Szavazzon az Összefogásra, aki nem akar félni - biztatta hallgatóságát hétfői győri fórumán Mesterházy Attila, a tömörülés miniszterelnök-jelöltje, az MSZP elnöke.

“Szocialistáktól, baloldaliaktól, demokratáktól az elmúlt 24 évben, bármikor voltunk is kormányon, soha, senkinek nem kellett félnie” – jelentette ki a politikus. Mint mondta, nem kell foglalkozni azzal, mit mutatnak a közvélemény-kutatások, mert az emberek félnek megmondani a véleményüket.

Ezért arra biztatta hallgatóságát, hogy a felméréseknél vallják magukat Fidesz-szavazónak, majd április 6-án húzzanak be egy “bazi nagy ikszet” az Összefogás és jelöltjei mögé, hogy megismétlődhessen a 2002-es példa, amikor az exit pollok által jelzett nyolcszázalékos előnye dacára elvesztette a választást a Fidesz.

“Egy olyan Magyar Köztársaságnak akarok a miniszterelnöke lenni, ahol nem csak a jelenlegi ellenzéki demokratikus erők szavazói érzik otthon magukat” – mondta Mesterházy Attila, hozzátéve, olyan kormányt akar, amellyel egy jobboldali konzervatív szavazó is békében tud élni, és nem akarják kirekeszteni a nemzet egészéből, hiszen “ennek az országnak nem harcra, hanem békességre van szüksége”.

A politikus, akit a rendezvény helyszíne előtt 40-50 ellentüntető, bent őt felállva, tapsolva fogadó 400 fős hallgatóság várt, arról beszélt: érdekes, egyben “nagyon-nagyon mocskos” kampány lesz a mostani, amelyben “az ellenzék ellen tüntetnek a kormánypártiak”, miközben pártjaiknak írásba foglalt programja sincs.

Bajnai: nem lesz Kánaán

Az Együtt-PM vezetője szerint bár az Összefogás újra normális, kiszámítható, békés és gyarapodó országgá szeretné tenni Magyarországot, nem lesz Kánaán az új kormány felállásával.

“Nem fog manna hullani az égből, nem szeretnék ezzel senkit ámítani, mert pokolian nehéz helyzetben van az ország, oda kormányozta a Fidesz” – mondta Bajnai Gordon hétfőn Szigetváron, lakossági fórumon.

A volt miniszterelnök hangsúlyozta: mivel “annyi nyilvánvaló, alapvető dolgot tett tönkre ez az elmúlt négy év”, az új kormány feladata a helyreállító kormányzás lesz.

Gyurcsány: Orbánnak mennie kell

Ha jobb országot akarunk, akkor Orbán Viktornak mennie kell – jelentette ki a Demokratikus Koalíció elnöke a zsúfolásig megtelt miskolci Nemzetközi Kereskedelmi Központban hétfőn, több mint ezer ember előtt. Magyar az, aki magyarnak vallja magát, ehhez pedig nem “kérünk Orbán Viktortól magyarsági igazolást, jó és tisztességes magyarok vagyunk” – tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: az, hogy ebből az országból nehezen élhető világ lett, “az nem a Teremtőnek az átka, ez nem volt elrendelve”. A volt miniszterelnök azt mondta: Magyarország olyan ország, amelyet “szeretünk, imádunk”, de ma “nem engednek nekünk szeretni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik