Belföld

Eltaszítja anyja a veszprémi zsiráfbébit

Valószínűleg a nehéz ellés miatt nem fogadja el utódját, így viszont veszélyben a pici élete.

Anyja helyett gondozója táplálja a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény-és Vadasparkban vasárnap született zsiráfborjút – tájékoztatta a vadaspark vezetője hétfőn az MTI-t.

Török László elmondta: az anyaállat valószínűleg a nehéz ellés miatt elszenvedett fájdalmak, az emberi beavatkozás miatt nem fogadja még el utódját. A zsiráfborjú ugyanis a vállánál beszorult a szülőcsatornába, két órás küzdelemmel sikerült kiszabadítani onnan. Hozzátette: az anyának korábban is volt borja, Franciaországból a lányával érkezett.

A veszprémi állatkert kisállat-specialistája, Marokházi Katalin vette gondozásba az újszülött zsiráfot. A szakember sok kisállatot felnevelt már otthonában, így például mókust, mosómedvét, feketepárducot, páviánt, huszármajmot, szibériai tigrist és vaddisznót.    A gondozó most az állatkertben alszik és három óránként tejjel eteti az újszülött zsiráfot. Török László bízik abban, hogy az anya mégis elfogadja a borjút, mivel a gondozóknak sokkal kevesebb az esélye felnevelni őt.

A következő napok kritikusak lesznek, de az állatkert dolgozói mindent megtesznek azért, hogy a zsiráfborjú életben maradjon – hangsúlyozta az igazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik