Belföld

A héten rajtol a Soproni Tavasz Napok

Március 8-án kezdődnek a Soproni Tavaszi Napok programjai. A közel egy hónapon át tartó kulturális fesztivál egyik kiemelt eseménye a Kossuth-díjas zeneszerző és karmester, Vásáry Tamás estje lesz március 16-án.

Könnyű- és komolyzenei, képző- és iparművészeti, továbbá színházi és gasztronómiai programok színesítik a 32. tavaszi napok kínálatát Sopronban. A fesztivált nőnapi program nyitja.

Március 13-án este a Quimby Teátrumot láthatja a soproni közönség. A zenekar közismert számait kiegészítik majd olyan dalok is, amelyek a koncerteken általában nem hangzanak el. A könnyűzenei programok között szerepel Lajkó Félix hegedűvirtuóz és Ifj. Balázs János zongoraművész közös március 29-i koncertje is.

A nemzeti ünnepen, március 15-én nyílik meg a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének soproni képző- és iparművészeinek a tárlata. Az időszakos kiállításon például Gáspárdy Tibor, Giczy János, Kovács-Gombos Gábor, Soltra E. Tamás, Sulyok Gabriella művei kapnak helyet.

A komolyzene kedvelőit március 16-án a Kossuth-díjas zongoraművész és karmester, Vásáry Tamás előadása várja Dobi-Kiss Veronika énekművész közreműködésével. Az esten Liszt és Schumann művei mellett zenetörténeti ismertetők hangzanak el.
Március 30-án pedig a Győri Filharmonikus Zenekar koncertezik a soproni művelődési központban, az esten a világhírű japán karmester, Kobajasi Ken-Icsiro vezényel.

A gasztronómia jegyében ötödik alkalommal rendezik meg a Soproni Ízutazást. A kétnapos rendezvényen kiállítások, előadások, kóstolók is lesznek, emellett március 22-én, a tavaszi napok újdonságaként megnyitja kapuit az Első Soproni Borszalon.

Március 27-én, a színházi világnap alkalmából Sopronban a kolozsvári Váróterem projekt lép színpadra a diákélet mindennapjairól szóló darabbal.

Április 5-én nemzetközi gyermekkönyvnapot tartanak, amelynek keretében a könyvvásár mellett például mesekönyv-illusztrátorok munkáiból nyílik kiállítás, illetve fellép az Alma együttes is.

Sopron 1983-ban, első vidéki városként csatlakozott a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozatához – tájékoztatott a Pro Kultúra Sopron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik