Belföld

Tovább gyűjtenek a titokzatos kórban szenvedő kislánynak

Még mindig nem tudni, mi baja a kétéves Gazsó Diának.

A szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvány is csatlakozott kétéves Gazsó Dia gyógykezelésére szervezett adománygyűjtő akcióhoz. A nagybeteg kislány szomorú történetét nem rég mutattuk be. A kis Dia egészségesen, de koraszülöttként, a harmincötödik hétre született. Egy hónapos korában egy titokzatos betegség támadta meg. A kór rohamokat, majd agysorvadást, súlyos mozgásszervi rendellenességeket, idegrendszeri problémákat okozott nála, melyek súlyosan visszavetik a fejlődését.

Dia családja plakátokkal hívja fel az emberek figyelmét. (Forrás Mátrix Közhasznú Alapítvány)

A gyerek kitartóan küzd, azonban továbbra sem tudni, pontosan milyen betegség okozza a tüneteit.

A terápia, illetve a kórház és a lakhelyük közti ingázás ugyanakkor súlyos költségeket ró a családra. Az elkeseredett szülők ezért kupakgyűjtésbe kezdtek, melyhez immáron a Mátrix alapítvány is csatlakozott.

Az összegyűjtött kupakokat a Centerkében, a Fő fasor 9. szám alatt lehet leadni, munkanapokon 10-17 óra között, Aki pénzzel szeretne segítene, az a “Mátrix Segélyalap” 11735005-20553634 számlaszámra tud befizetni. A közlemény rovatba kérjük beírni: “Gyógyulj Dia!”. Az összegyűjtött felajánlásokat teljes egészében Dia családja kapja – mondta el Dudás Zsanett, a központot működtető Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke.

Marika néni 81 évesen a Centerke önkénteseként üdítős kupakokat gyűjt Dia megsegítése. (Forrás: Mátrix Közhasznú Alapítvány)

A kislány sorsát, a gyűjtési akció alakulását a Facebookon követhetik nyomon a segítők, a sorstársak illetve az érdeklődők.

A Mátrix alapítvány munkájáról, a szervezet támogatásának lehetőségeiről itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik