Belföld

Farsang farkán karnevál dukál

farsangi karnevál (farsangi karnevál)
farsangi karnevál (farsangi karnevál)

A Szabadművelődés Háza és a Szabad Színház Farsangfarki fehérvári vigasságra, „Asszonyfarsang-ra" várta a családokat szombaton délután. A programok az Igézőben kezdődtek el, majd a menet az Országalmától indult A Szabadművelődés Házáig.

Szombaton délután első alkalommal várta Farsangfarki Maszkabálra a családokat a Szabad Színház. A résztvevők az Igézőben öltözhettek át a farsangi jelmezükbe, ezt követően pedig az Országalma felé vették az irányt. 15.30-kor egy kolompszó jelzésére az eseményen megjelentek körbetáncolták az Országalmát egy flashmob keretében.

Az egész délutánt kitöltő program a maskarás felvonulással kezdődött el, amely az Országalmától egészen A Szabadművelődés Házáig tartott. „Farsang farkán hagyomány, hogy Európa szerte karneválokat tartanak. Innen jött az ötlet, hogy miért ne lehetne itt Székesfehérváron is hasonlót szervezni. Remélhetőleg, jövőre még többen leszünk” – mondta Nagy Judit, a Szabad Színház művészeti vezetője.

A Szabadművelődés Házában egészen estig várták színes programokkal az érdeklődőket, melyben a Barátok zenekar közreműködésével jelmezes néptáncbemutató, kézműves foglalkozás, a Kákics együttes zenés műsora is szerepelt. A nap lezárásaként este 19 órától a Szabad Színház előadásában William Shakespeare: Szentivánéji álom című művét tekinthették meg az érdeklődők. Ezt követően Rupi diszkójával ért véget a szombati farsangi nap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik