Belföld

Rendőrt hívtak Bajnaira

A Fóti Fáy András Általános Iskola igazgatója szerint sporttevékenység végzésére bérelték ki a tornatermet szombatra, ezért nem akarta beengedni a portás az újságírókat és “a kampányrendezvényre érkező pártszimpatizánsokat”.

Kakuk Zsolt az MTI-hez szombat este eljuttatott közleményében reagált arra, hogy az intézmény portása nem akarta beengedni az épületbe barátságos focimeccsre érkező politikusokat, köztük Bajnai Gordont, az Együtt-PM szövetség vezetőjét, valamint a nézőket és az újságírókat. A pár tucat ember a portást félretolva végül mégis bement, mondván: érvényes szerződése van a helyi teniszklubnak a tornaterem bérlésére. Ezt az intézmény alkalmazottja az igazgatóra hivatkozva cáfolta, majd rendőrt hívott. A rövid időn belül kiérkező járőrök ellenőrizték a terembérleti szerződést, rendben találták, majd meghallgatták a portásnőt, illetve néhány jelenlévőt, aztán távoztak.

Választási gyűlés vagy sportrendezvény?

Az igazgató közleményében azt írta, a tornatermet a fóti Polgármesteri Hivatal Gazdasági Ellátó Szervezete adhatja bérbe. Tudomása szerint a bérlő “sporttevékenység végzésére bérelte a tornatermet”, ezért a portás csak a játékosokat engedte be a terembe, a sajtó képviselőit és a kampányrendezvényre érkező pártszimpatizánsokat nem. “Egyébként a portásnak többen elmondták, hogy választási gyűlésre jöttek, nem sportrendezvényre” – írta.

Bajnai Gordon a történtekről azt mondta a helyszínen, “egy normális országban” a választás a demokrácia közös ünnepe, de az országjárásán és az általa szombaton Fóton tapasztaltak azt mutatják, hogy Magyarországon sok mindent “a fortélyos félelem” igazgat, nem ritka a megfélemlítés, és az sem, hogy fideszes vezetők visszaélnek a hatalmukkal.

A meccs végül rendben véget ért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik