Belföld

Napközben tavasz, hajnalban tél lesz

Eljött végre a tavasz, de aki korán kel, vagy hajnalban megy haza, annak nem ajánlott eltenni a télikabátot. Napközben 15-16, hajnalban mínusz 1 fok is lehet.

Szombaton délelőtt, az egész országban, a tavasz első napjához méltó időjárásra ébredtünk. Átlagosan 13-14 fokot mutattak a hőmérők délben is, ráadásul az elkövetkező napokban tovább emelkedhet a nappali hőmérséklet.

Szombaton napközben már többnyire napos idő lesz jellemző, eleinte főleg északkeleten lehet több felhő az égen, míg délnyugat felől a nap második felében növekedhet meg a felhőzet. Élénk, északnyugaton erős lesz a délkeleti szél. Tavaszias hőmérsékletekre, 10-15°C körüli csúcsokra számíthatunk.

Vasárnap már többnyire erősen felhős időnk lesz, a szombatinál jóval kevesebb napsütéssel, késő délutántól délen-délnyugaton kisebb eső is kialakulhat. Az enyhe időben többfelé élénk lehet a légmozgás.

Hétfőn változóan felhős égre számíthatunk, elszórtan alakulhat ki futó zápor, kisebb eső. Hajnalban hűvös lesz, a talaj mentén sokfelé fagyhat, napközben 10-15°C közé melegszik a levegő. Kedden már többfelé – főként a Dunántúlon – számíthatunk záporokra, sőt helyenként egy-egy zivatar sem kizárt. Időnként élénk lesz a légmozgás, kellemes hőmérsékletű, tavaszi időre van kilátás – írja előrejelzésében az Időkép.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik