Belföld

Gyalogos jogosítványt kaptak a győri diákok

A győri Fekete István Általános Iskola konduktív csoportjába járó mozgássérült gyermekek sikeres gyakorlati vizsgát tettek közlekedésbiztonsági és közlekedési ismeretekből. A vizsgázók gyalogos jogosítványt vehettek át.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, az „Iskola rendőre” program keretén belül, 2011 év óta folyamatosan foglalkozik azzal, hogy a mozgássérült gyerekek is elsajátítsák a biztonságos közlekedéshez szükséges közlekedési ismereteket.

Ennek keretében az idei tanévben is tovább folytatódott a Fekete István Általános Iskola konduktív csoportjának oktatása. A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának kiemelt főelőadója, Gerendai Sándorné rendőr őrnagy a közlekedésbiztonsági és közlekedési ismeretek témakörét szemléletesen, egyedi megoldásmódok figyelembe vételével oktatta diákjainak az idén is.

A gyerekek a szülők és az oktató közös munkájának eredményeként a tanulókban kialakult a saját és a mások szabályos közlekedése iránti igény és felelősségérzet. A fiatalok passzív közlekedőből, figyelmes, szabályokat ismerő aktív tagjaivá váltak a hétköznapi forgalomnak, megtanulták az úton való átkelés szabályait, a jelző lámpák működését, a rendőri karjelzések ismeretét, melyek mind-mind alapfeltételei a biztonságos közlekedésnek.

A tanulók a gyalogos közlekedési ismereti tudásukról, az elméleti vizsgát követően, 2014. február 27-én délután gyakorlatban is számot adtak. Győri utcák járdáin közlekedtek, átkeltek a kijelölt gyalogátkelőhelyeken a körforgalom szabályainak figyelembe vételével.

A konduktív csoport tanulói – a sikeres vizsgát követően – a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Balesetmegelőzési Bizottsága által készített gyalogos jogosítványt vehették át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik