Belföld

Kapuvári húsgyár: ismét eredménytelen pályázat

Három ajánlat érkezett, de egyik sem teljes körű; valamennyi pályázó a Kapuvári Hús Zrt. vagyonára tett ajánlatot.

Ismét eredménytelenül zárult az egykori kapuvári húsgyárat működtető, felszámolás alá került két társaság vagyonára kiírt pályázat – közölte a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI-vel csütörtökön.

Kovács Csaba elmondta: három ajánlat érkezett, de egyik sem teljes körű; valamennyi pályázó a Kapuvári Hús Zrt. vagyonára tett ajánlatot. Egyikük a kikiáltási ár felét sem elérő összegért venné meg a társaság teljes vagyonát, míg két jelentkező az üzem szennyvíztelepe iránt érdeklődött.

Az ajánlott összegek együttesen sem érik el a kért ár hetven százalékát – közölte az ügyvezető.

Az egykori húsgyár gépsoraival rendelkező, a Kapuvári Hús Zrt. által tulajdonolt Kapuvári Bacon Kft. vagyonára nem érkezett ajánlat.
Kovács Csaba jelezte:az eljárást így érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánították, a két társaság felszámolóival egyetértésben úgy döntöttek, hogy rövid időn belül újabb pályázatot írnak ki a vagyonra.

A Kapuvári Hús Zrt. felszámolását a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Cégközlönyben közzétett végzése szerint egy 2012. szeptember 17-én, hetekkel a termelés leállása után benyújtott kérelem alapján rendelte el a bíróság. A Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Kft. vagyonát először tavaly áprilisban, majd júniusban hirdették meg, együttesen mintegy kétmilliárd forintért, de egyik esetben sem érkezett érvényes pályázat. A zrt. vagyonának irányára ezeken a pályázatokon mintegy 1,5 milliárd, a kft.-é körülbelül 450 millió forint volt, de később ezt csökkentették. A mostani volt az ötödik pályázat a felszámolás során.

A határidőig mintegy 120 hitelezői bejelentés érkezett, összesen mintegy 7,6 milliárd forint értékben. A dolgozói igényeken felül 3,5 milliárdos beszállítói és négymilliárdos egyéb követelést tartottak akkor nyilván.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik