Belföld

Jól szituált betörők fosztogatnak Öreghegyen

sikkasztás (bróker, )
sikkasztás (bróker, )

Csütörtökön este lakossági fórumot tartottak az Öreghegyi Közösségi Házban. Többek között a megszaporodott betörések is szóba kerültek.

Östör Annamária öreghegyi önkormányzati képviselő elmondta, hogy eddig a csatornátatlanság miatt nem indulhattak el az útfelújítások a környező utcákban. Az elmúlt években azonban majd  20 kilométer szennyvízcsatorna épült a városrészben.

A Fiskális úti orvosi rendelő felújítása is mérföldkőnek számít Öreghegy életében, és még idén elkészülnek a rendelők körüli parkolók is. Tizenhárom kisebb utcát is sikerült helyreállítani. Legutóbb a nagyon rossz állapotban lévő Tarnócai, Kriványi és Rózsahegyi utcák felújítása történt meg a városrészben. A Saára Gyula programban további utcákat újítanak majd fel. A közeljövőben Öreghegynek egyedi utcatáblái lesznek – tette hozzá a képviselő.

Fejlődhetnek a városrészek – Nincs tartozásunk

Cser-Palkovics András szerint Fehérvár nagyon nagy lépcsőhöz érkezett, hiszen megnőtt a mozgástere az adósságkonszolidáció miatt. Amikor az új közgyűlés elkezdte a munkáját 18 milliárdos adóssággal vették át a működtetését, ezzel szemben múlt héten pénteken 7 és fél milliárdnyi lekötött pénze volt a városnak és nem hitelekből kell, hanem a saját magunk erejéből kell fejleszteni a várost. Három éve egyébként folyószámla hitele sincs a városnak.

A fejlesztési lehetőségek jelentősen megnőhetnek a városban a 2014-20-as EU-s pénzügyi ciklusban. Szerencsére olyan változás állt be a pályázati rendszerben, hogy nem arra pályázhatunk, amire kiírnak pályázatot, hanem a városnak van lehetősége programot alkotni és az ebben meghatározott dolgokra lehet majd finanszírozást találni. Ez nagyon fontos előrelépés, azonban a pályázatokhoz önerő kell, amit a tartalékunkból biztonságosan elő lehet teremteni, így nem hitelből, hanem pályázati és saját erős forrással tudunk fejleszteni – mondta a polgármester.

A betörések is szóba kerültek

Kovács Zsolt rendőrkapitány elmondta, hogy sajnos több betörés van a környéken mint évekkel ezelőtt, hiszen nagyon jól megközelíthető a hely és jó a környék, így nem véletlenül jönnek erre a betörők, akik gyorsan el tudják hagyni a várost. A rendőrkapitány elmondta, hogy jelenleg szerencsére nincs, de néhány hónapja tényleg sok betörés történt. Mint mondta az akkori betörőket sikerült ugyan elfogni, de a legtöbb esetben nem fehérváriak a rablók és jó autókkal, érkeznek.

„Nemrégiben jól szituált, negyvenes embert fogtunk el, nagyértékű szép, gondozott autóval, akiről senki meg nem mondta volna, hogy betörő” – mondta a rendőrkapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik