Belföld

Idén is lesz Óperenciás Meseünnep

Buthy Lilla

2014. 02. 28. 09:17

A márciusi megmérettetésre Fejér megyei általános iskolások jelentkezhetnek február végéig. A legjobbak fellépési lehetőséget és értékes tárgyjutalmakat kapnak.

A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Óperenciás Városi Meseünnep és Mesemondó Verseny nagy népszerűségnek örvend a diákok körében, csak az elmúlt néhány esztendőben a 150-et is meghaladta jelentkezők száma. A megmérettetésen ezúttal is egy magyar népmesével vagy rangos színvonalú, magyar alkotó által írott történettel vehetnek részt a Fejér megyében élő általános iskolások.

A válogatókat március 19-én, szerdán, valamint 20-án, csütörtökön tartják 14.00 órai kezdettel a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban, a döntőre pedig március 25-én, kedden kerül sor a Hetedhét Játékmúzeumban. A mesemondókat három korcsoportban – 1-2., 3-4., és 5-8. osztály – értékeli a zsűri. A legjobban szereplő mesemondók értékes könyv- és tárgyjutalmat kapnak, valamint fellépési lehetőséget biztosítanak számukra a székesfehérvári közönség előtt.

A gyerekek az iskolájukban jelentkezhetnek a rangos versenyre 2014. február 28-ig. A jelentkezések lezárása után a szervező intézmény értesíti az iskolákat arról, hogy a tanulókat mely időpontban várják a válogató versenyre. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár kéri, hogy a jelentkezési lapokkal együtt az iskolák küldjék meg a kapcsolattartó pedagógus nevét, e-mail címét és telefonszámát.

A jelentkezési lap ide kattintva tölthető le

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.