Belföld

Varga: díszletnek használták a magyar vidéket

Varga Péter az Összefogás jelöltje, és Tóbiás József az MSZP frakcióvezető-helyettese Vásárhelyen a Kossuth téren tartottak kampánykörutat.

17 órától már Makón tart fórumot az Összefogás jelöltje és Tóbiás József, valamint Buzás Péter polgármester, de előtte Hódmezővásárhelyt is felkeresték. Varga Péter a Csongrád 4-es választókerületben hétfőn adta le ajánlóíveit 2100 aláírással.

Varga Péter először arról beszélt, gyakorló polgármesterként egy kistelepülésen ajtaja mindig nyitva áll, azon pedig az utóbbi időben egyre többen kopogtatnak, egyre nagyobb és súlyosabb problémákkal. Úgy látja a Fidesz színjátékot játszik, díszletnek használja a magyar vidéket.

Narancsszín tagkönyv kell

Kijelentette, ma ahhoz, ha valaki járási hivatali dolgozó, dohányboltos, vagy pedagógus akar lenni, pályázaton szeretne nyerni, párttagkönyv kell, méghozzá narancsszínű, és ugyanez a helyzet a földpályázatokkal is – tette hozzá. Ádáz verseny folyik a földekért, a föld alapú támogatásért, ügyvédek, műkörmösök és strómanok kapnak földet, így április 6-án ebbe is változásra van szükség – mondta Varga.

Azt is hangsúlyozta, a vidékre hozott beruházások mellett a vidéki közoktatás felemelésére is szükség van, ami használható tudást ad a fiatalok kezében, hogy ne kelljen nagyobb városokba, vagy külföldre menniük dolgozni. Továbbá helyre kell hozni az azokat a hibás társadalompolitikai döntéseket melyeket a most regnáló jobboldali kormány hozott.

Mint elmondta 3 hete úton van fórumozik, a kistelepüléseket már lejárta, szerdán Földeákon volt, készül Székkutasra és Mártélyra, de jövő héten pénteken már Hódmezővásárhelyen is fórumot tart.

Rosszabbul élünk, mint… ?

Tóbiás József, az MSZP frakcióvezető-helyettese – aki egyébként a közös lista hetedik helyét foglalja el – Orbán Viktor 2010-es mondataira emlékezve elmondta, 4 év tükrében a munka alapú társadalom létrehozása nem sikerült. Bár van 200 ezer közmunkás, és 500 ezren dolgoznak külföldön, mégis rosszabbul élnek az emberek mint élhetnének. Mélyült és szélesedett a szegénység – hangsúlyozta.

Plakátokon van, de az emberek között nincs többsége a jelenlegi kormánypolitikának. Az Összefogás jelöltjeiről elmondta, ők minden az embereket akarják képviselni. A Paksra tervezett fejlesztésről elmondta, eddig nem tették fel a jó kérdést, miért írta alá valójában a miniszterelnök a megállapodást. Annyit tudunk csak, hogy a következő 20 évre minden családra 1 millió forint terhet ró – mondta.

Varga Péter még elmondta, megválasztása esetén is maradna apátfalvi lakos, hiszen ott szeret élni, és autóval bárhová odaér fél óra alatt a körzetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik