Belföld

Paksi paktum – Kósáé a legmacsóbb magyarázat

Kósa Lajos szerint a Fidesz kampánya nem egyszerűen a rezsicsökkentésről szól. A Fidesz ügyvezető alelnöke a lgfrissebb Heti Válaszban azt mondja: a rezsicsökkentés annak a jelképe, hogy egy válságban „(…) együtt sírunk, együtt nevetünk (…)”. Szerinte durva leegyszerűsítés azt mondani, hogy a Fidesz kampánya csak a rezsicsökkentésről szól. Ez olyan „(…) mintha Beethoven életművét az Örömódára (…)” szűkítenék le, pedig a rezsicsökkentés nem különbözik a bank- vagy multiadótól.

Kósa Lajos nem cáfolja, hogy közpénzből is kampányol ellenfelei ellen a Civil Összefogás Fórum. Ezzel szerinte ugyanis semmi baj nincs, mert a „(…) A Fidesznek 35 ezer tagja van, annak idején meg 400 ezren vonultak a Békemenetben. Ők nem Fidesz-aktivisták. A szocik alatt is voltak szervezetek, amelyek őket népszerűsítették (…)”.

Debrecen polgármestere a paksi alkura is talál magyarázatot. Azért nem parlamenti jóváhagyással kezdtek tárgyalni az oroszokkal, mert Moszkvától kitelik, hogy „(…) az előzetes magyar parlamenti vita során az ő érveiket fogjuk hallani. Van az a pénz és van az a párt. Aki nagy, nyilvános vitát követel egy ilyen megállapodás előtt, ne csak országot ne vezessen, de a lakásvásárlást is bízza élete párjára”.

Kósa az interjúban beszél még a trafikügyről, az őszödi szivárogtatásról, a német megszállási emlékműről és idézi néhányszor a Tízparancsolatot. További részletek a legfrissebb Heti Válaszban.

Kósa Lajos és a szavak világa

„Hozzám már hűtlen lettek a szavak” mondhatná Kósa Lajos Babits Jónásával (nem készül majd egy ilyen verses-videós szinkronizálás?), hisz a debreceni polgármester megszólalásaira leginkább a verbális anarchia jelzős szerkezet illik.

Emlékszünk, amikor 2010-ben Kósa a magyar gazdaságot az összeomlással hozta összefüggésbe, be is omlott a forint árfolyama. Aztán választási törvénnyel kapcsolatos egyik 2012-es vitán kisült, Kósa úgy „szakért”, hogy nem ismeri a törvényt magát. S egy történelmi bakit is sikerült Kósa kapcsán felmutatni. (A sornak nincs vége, csak megszakítjuk.) Most pedig ez a paksi magyarázat… avagy ki képviseli hitelesebben a magyar érdekeket, aki titokban tárgyal és titkos megállaposdást köt az oroszokkal, vagy aki a nyilvánosságot, a nemzetközi kiírást követeli?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik