Belföld

Orbán és Gyurcsány, a két majom

E-mailt kaptunk a 4K! kampányfőnökétől, amelyben ez állt: „A sajtóban olyan hírek terjednek, miszerint a 2014-es választásokra nem készülnek kampánydalok. Ez rágalom, elkészült a Főnökök kampánydala, az Atomhatalmasok!” Ezen kívül csak egy YouTube-link állt a levélben, rákattintottunk.

A Kozmosz paksos dala után izgatottan vártuk a klikkelés eredményét, és nem kellett csalódnunk: videoklipet rejtett a hiperhivatkozás.

A képi világ elég egyszerű: egyenruhás majom rapel egy raklapnyi banán előtt (-ban,-ben), és a dalszöveggel se kellett sokat molyolniuk az alkotóknak, hiszen kizárólag Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc szövegeiből van összeollózva. A jelenlegi miniszterelnök (nem mostanában rögzített) szónoklatában épp Oroszország és a keleti politika ellen intéz kirohanást; elődje pedig – igen, jól tetszik gondolni – az ösződi beszédet mondja.

A legendás beszédek a lüktető hiphop-ütemekre varázsolva és a rapelő majmokkal kiegészítve erős, hatásos elegyet alkotnak. Hogy ez százalékok vagy aláírásgyűjtés tekintetében mire lesz elég, nem tudjuk, de művészetileg eléggé rendben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik