Belföld

Székesfehérvár az Utazás Kiállításon

Koronazasi-Unnepi-Jatekok(1)(960x640).jpg (Koronázási szertartásjáték)
Koronazasi-Unnepi-Jatekok(1)(960x640).jpg (Koronázási szertartásjáték)

Szakmai nappal indul a négynapos program a Hungexpon február 27-én, csütörtökön.

Az év legnagyobb turisztikai vásárán Székesfehérvár ismét a Közép-dunántúli Régió standján, az „A” pavilon 207/A száma alatt jelenik meg a régió más városaival, turisztikai attrakcióival közösen. A kiálltás március 2-ig várja a látogatókat.

Fókuszban a Fő utca és a Koronázási Ünnepi Játékok

Az új Fő utca mellett a készülő Koronás Parkra is felhívja a figyelmet a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., a fehérvári stand gazdája. A legnagyobb hangsúly emellett a nyári rendezvényekre, főként a Koronázási Ünnepi Játékokra esik. A Vörösmarty Színház felvonultatja a rendezvényt – és természetesen Székesfehérvárt – népszerűsítő óriásbábokat (Szent István, Gizella és Imre herceg figuráit).

Tavaly a város a 2013-as Szent István Emlékévet és az akkor még csak készülő I. Koronázási Ünnepi Játékokat állította megjelenésének középpontjába. Idén könnyebb dolga lesz a szakembereknek, hiszen a Koronázási Ünnepi Játékok már kézzelfoghatóan bemutatható.

Óriásbábokkal vonulnak fel

A 4,5 méteres óriásbábok az őket kísérő jelmezesekkel kiemelkedő attrakciót nyújtanak, amely minden bizonnyal meghatározó lesz a kiállítási térben. A nagyrendezvény népszerűsítése mellett a turisztikai piacon még mindig újdonságnak számító Fő utca és a Koronás Park kap kiemelt figyelmet. A Koronás Park bevezetése szempontjából különösen jó az időzítés, hiszen itt széles körben felkelthető az érdeklődés a várhatóan júniusban nyitó park iránt.

Székesfehérvár standján a helyi turisztikai szolgáltatók is képviseltetik magukat. Jelen lesz a régió két Nemzeti Emlékhelye és az Árpád Fürdő is, de szinte mindenki elküldi kiadványait, szórólapjait, így tudnak a Tourinform Iroda munkatársai teljeskörű információt nyújtani az érdeklődőknek.

Az Utazás Kiállítás első, szakmai napján február 27-én, csütörtökön 14.00 órakor lesz a Közép-dunántúli Régió standjának ünnepélyes megnyitója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik