Belföld

Kritizálta Zsigó Róbertet, kirúgták a pártból

Zsigó Róbert két bajai ellenfelét kizárták a Fideszből. Egyikük többször kritizálta Zsigót. A hivatalos indoklás szerint a kizárásra mégsem elsősorban emiatt, hanem a bukott baloldal aljasságai miatt kerül sor. Nem érti az összefüggést?  Segítünk.

A bajai elnökség javaslatára a Fidesz megfosztotta párttagságától Révfy Zoltán volt bajai polgármestert és Búcsú Lajos exalpolgármestert – írja az Index. A kizárásra azt követően került sor, hogy a két bajai politikus nemmel szavazott Zsigó Róbert újabb országgyűlési képviselői jelöltségére.

Az Index megszerezte a kizárási jegyzőkönyvet, amelyből érdekes dolgok derültek ki az ügy hátteréről. Eszerint Révfy 2010-ben került szembe Zsigóval, “már ekkor elkezdte megosztó tevékenységét”.

Ez pedig abból állt, hogy személyeskedő levelet írt a bajai tagságnak, amelyben Zsigó Róbertet hatalomszerzéssel és pozícióhalmozással vádolta. Emellett “a különböző médiákban” megjegyzéseket tett a Zsigó-féle városvezetésre is.

A kizárást mégsem ezzel indokolták, az ok – elsőre kissé meglepő módon – alapvetően a bukott baloldal aljassága volt. A baloldal úgy jött a képbe, hogy nem elég, hogy Révfy Zoltán kritikus, mindezt úgy teszi, hogy tudni lehet, hogy a baloldal bármilyen aljasságra képes. Emiatt viszont nem lehet partizánkodni, hiszen az aljassággal csak úgy lehet szembeszállni, ha ezt “egységes, egy irányba tartó akarattal” teszik. Révfy tevékenysége viszont nem ebbe az irányba mutatott,  így hát kénytelenek voltak kizárni a pártból.

„Az elmúlt hónapok bajai időközi választáshoz kapcsolódó eseményei bebizonyították, hogy a bukott baloldal különböző formációi bármilyen aljasságra képesek, semmi sem drága nekik céljaik elérésére. Egy ilyen helyzetben csak jól szervezett, egységes, egy irányba tartó akarattal lehet eredményesen szembeszállni.” „Révfy Zoltán személye és rosszindulatú (csak saját személyes érdekeit előtérbe helyező) tevékenysége negatív hatást gyakorol környezetünkre, a tagságra, mellyel gyengíti a Fidesz helyi szervezetét, veszélyeztetve ezzel a 2014-s választási felkészülést, … a Fidesz által kitűzött célok megvalósulását” – szólt a teljes magyarázat.

Révfyt egyébként 2010-ben Zsigó szorította ki a városházáról, az önkormányzati választás előtt ugyanis a helyi Fideszben csak a Zsigó jelöltségéről lehetett véleményt mondani, Révfy neve nem kerülhetett be a fideszes önkormányzati jelöltek közé. Búcsú Lajos pedig 2010 után is megkapta az alpolgármesteri kinevezését, ám Zsigó rövid időn belül megvonta hatásköreit, sőt helyettesét a közgyűlés színe előtt lemondásra is felszólította. Az nem derült ki az Index cikkéből, hogy Búcsúnak egészen pontosan miért is kellett távoznia a pártból. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik