Belföld

A rezsibiztos lecsapott a Főgázra és a mérőórákra

A kormány szerdai ülésén elrendelte a Főgáz teljes fogyasztóvédelmi átvilágítását, és döntött arról is, hogy a mérőórák költségei a szolgáltatókat terheli majd.

A szolgáltató átvilágítását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közösen végzi el – jelentette be a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, a rezsicsökkentések végrehajtásáért felelős munkacsoport vezetője.

A Főgáz 49 százalékának az állam, 51 százalékának pedig a Fővárosi Önkormányzat a tulajdonosa. A rezsibiztos szerint úgy döntöttek, hogy “épp itt az ideje megmutatni” egy ilyen 100 százalékban közösségi tulajdonban lévő szolgáltatónál, hogy mindentekintetben, minden körülmények között betartják az összes fogyasztóvédelmi szabályt és törvényt, és jóhiszeműen járnak el a fogyasztókkal szemben.

A kormány szerdai ülésén emellett úgy döntött, hogy a mérőórákkal kapcsolatos összes felmerülő költség a szolgáltatókat terheli. Munkacsoportja még szerdán megkezdi a jogszabályi háttér kidolgozását. Beszámolt arról is, hogy ha szükséges, összehívják az Országgyűlés rendkívüli ülését, de lehetséges, hogy e nélkül is megoldható a változtatás. Mint mondta, az intézkedés minden típusú mérőórát érintene, és a lehető leggyorsabban kívánják bevezetni azt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik