Belföld

Hoffmann intézkedett a terrorizáló hatodikos ügyében

Egy XVII. kerületi általános iskolában V. Lacika gyakorlatilag a tanári kart is terrorizálja, így a közoktatási államtitkár vizsgálatot rendelt el, és a gyámhivatal meg a rendőrség is ráállt az ügyre – írja a Blikk.

Az egyik szülő szerint az osztályfőnök 2 ezer forintot adott a gyermeknek nemrégiben, hogy ne menjen iskolába – s erről az igazgató is tudott. Ez mutatja talán a legjobban, hogy milyen komoly problémával állnak szemben az iskolában – derül ki a Blikk cikkéből.

„A kisfiú nemegyszer sörrel és cigarettával megy iskolába. Az osztálytársait rendszeresen kifosztja, pénzüket elveszi, sőt megfenyegeti őket, hogy ha otthonról nem hoznak valami ajándékot neki, akkor verést kapnak” – panaszolta a Blikknek az egyik kisdiák édesanyja, és hozzátette: a 6. c-be járók szülei összefogtak, s addig nem engedik iskolába gyermeküket, amíg az iskola vezetősége meg nem oldja a problémát.

Az ügyről értesült Hoffmann Rózsa közoktatási államtitkár is, aki már a múlt pénteken vizsgálatot rendelt el az ügyben. Aznap reggel az iskolában megjelentek a minisztérium munkatársai. A Blikk szerint a tankerület vezetője bevonta a gyámhivatalt, sőt a rendőrséget is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik