Belföld
Gyurcsany-kampanynyito-Fehervaron(3)(960x640).jpg (Gyurcsány kampánynyitó Fehérváron)

Beindult a baloldali kampány Fehérváron is

Nagy Zoltán

2014. 02. 25. 20:51

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció első embere kampánykörútjának fehérvári állomásához érkezett a Barátság Háza színháztermébe.

Az exminiszterelnököt zsúfolásig megtelt terem fogadta, ahol jelen volt a székesfehérvári baloldal teljes állománya. Egykori államtitkárok, régi és új országgyűlési képviselők, szocialisták, liberálisok. Közel százan kényszerültek a földszinti büfé előterében kivetítő segítségével látni és hallani Gyurcsány Ferencet.

A kampányprogram jelentős késéssel kezdődött, de ezalatt az idő alatt a biztonsági szolgálat emberei tudatták a HírTv stábjával, hogy a rendezvényen nem kívánatosak, őket a szervezők nem engedték a nagygyűlésre. A képen a baloldali jelölt szorólapját mutatják fel a szervezők a HírTv stábjának.

Először pár perces beszédével a baloldali tömörülés jelöltje hívta fel a figyelmet arra, mennyivel romlott Székesfehérvár helyzete az elmúlt kormányzati időszakban. Kihangsúlyozta, hogy Székesfehérvár Szent István városa, de, hogy ezt ennek megfelelően ünnepelte tavaly a város, elsősorban a szocialista önkormányzati képviselőknek köszönhető. A Fejér megye 1. számú választókerületében induló baloldali összefogás képviselőjelöltje beszédében hangsúlyozottan rátért a fehérvári bűnözésre, mely szerinte katasztrofális állapotban van. Márton Roland kampánybeszéde végén szóra kérte Gyurcsány Ferencet, a DK vezetőjét.

Gyurcsány Ferencet tapssal fogadták a megjelentek, aki beszédében hangsúlyozta, hogy a jobboldal azt hiszi, az a demokrácia, ami nekik jó. Amit a jobboldal képvisel, az az önzés szenvedélye, az a kivagyiság szenvedélye, a felsőbbrendűség szenvedélye, az a hit, hogy nekik jár az ország, az a hit, hogy övék a történelmi kormányzás joga. Mi erre azt mondjuk, hogy nem. A jog közös. És, hogy kit bíz meg a nép az ő képviseletével, az a nép dolga – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke Márton Roland kampánynyitóján.

Többen arra készültek, hogy jelentős ellentüntetést szerveznek a fehérvári rendezvényre, de két transzparenset felmutató fiatalemberen kívül mások nem demonstráltak a fehérvári Barátság Háza környékén.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.