Belföld

Tavaszias idő várható a héten

madár (tavasz, veréb, )
madár (tavasz, veréb, )

Péntek és a tavasz első hétvégéje már igazi tavaszi időt hozhat, 15 fok körüli csúcshőmérséklettel.

Hétfő

Általában sok felhőre, kevés napsütésre számíthatunk, de a nap első részében az ország északi felén és a Dunántúlon hosszabb időre is kisüt a nap. Délen néhol lehet kisebb eső. Már csak helyenként élénkül meg az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 fok körül valószínű. Késő estére 4, 9 fok közé hűl le a levegő.

Kedd

A Dunától keletre többnyire erősen felhős idő várható rövid napos időszakokkal. Ugyanakkor a Dunántúlon kevesebb lesz a felhő, itt akár néhány órát is süthet a nap. A keleti megyékben elvétve előfordulhat jelentéktelen eső. A déli szél jellemzően mérsékelt marad, csupán a Dunántúlon élénkül meg olykor a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között alakul.

Szerda

A több órás napsütésre van kilátás több-kevesebb fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, ám a Dunántúl északi felében megélénkül a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Csütörtök

Többnyire erősen felhős lesz az ég, némi napsütésre a keleti megyékben van kilátás. A Dunántúlon lesz vastagabb a felhőzet, ott elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Péntek

A gomoly- és fátyolfelhők mellett több órás napsütés is várható, csapadék nem valószínű. Az élénk déli szelet a Dunántúlon erős, olykor viharos közeli lökések kísérik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 16 fok között alakul.

Szombat

Napos időre van kilátás fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. Az élénk déli szelet a Dunántúlon erős széllökések kísérik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 17 fok között alakul.

Vasárnap

Napos időre van kilátás fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. Az élénk déli szelet a Dunántúlon erős közeli széllökések kísérik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 17 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik