Belföld

Kitüntették a győri sportcsillagokat

A legjobb győri női és férfi sportolót, csapatot és edzőt díjazták. Az életműdíjas és az év felfedezettje mellett a város különdíjasát is köszöntötték.

A győri önkormányzat az idei évben is az ETO Park Hotel báltermében rendezte a gálát, amelyen Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elmondta, a 2013-as esztendő kiemelkedő győri sportsikereket hozott, s a csapatsportok mellett sok örömteli egyéni eredmény is született. Hozzátette, versenyzőink igazi példaképek, akik révén számos fiatal dönthet a sportolás mellett. Mindennek különös jelentősége van akkor, amikor a város készül a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésére.

Az eseményen a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány kuratóriumának döntése értelmében a legjobb női sportoló díjat Csay Renáta (maratoni kajak) vehette át, megelőzve a síkvízi kajakos Fazekas – Zur Krisztinát és Dusev – Janics Natasát.

A férfiak mezőnyében Kammerer Zoltán (kajak) végzett az élen, második lett Kelemen Balázs (ökölvívás), harmadik pedig Sike József (sportlövés). A csapatok sorrendje: Audi ETO KC (női kézilabda), ETO FC (férfi labdarúgás), Rába ETO Futsal Club (férfi futsal), míg az edzőknél Ambros Martin, Pintér Attila, Szabados Krisztián az első három helyezett.

Borkai Zsolt polgármester korábban bejelentette, hogy a város különdíját az idei évtől kezdve az a csapat, sportoló, vagy szakember veheti át, aki teljesítményével öregbítette a város hírnevét, és példaként állítható a fiatalok elé. A város ezüst emlékérmét a győri evezős nyolcas vehette át, amely a sportág történetében először nyert városunknak bajnoki címet. A nyolcas egyébként a Magyar Sportújságírók Szövetsége különdíját is megkapta.

„Az év női felfedezettje” kitüntető címet vehette át Lakatos Zsanett, a Vízisport SE felnőtt válogatott kenusa. Az est végén 15. alkalommal adták át a Győr Sportjáért Életműdíjat, Budahelyi Tibor Munkácsy-díjas szobrászművész egyedi alkotását Az életműdíjat Karácsony Ádám a győri súlyemelés kiemelkedő szakembere kapta – olvasható a városháza honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik