Belföld

Falusi disznóvágások hangulata a Jancsárkertben

kolbásztöltő (kolbásztöltő fesztivál, )
kolbásztöltő (kolbásztöltő fesztivál, )

Kolbásztöltő fesztivált szerveztek vasárnap.

A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal indította útjára a Fehérvári Polgárok Egyesülete.

A négy-ötfős csapatokat a munkaasztalon 2 kg kenyér és 5 kg darált sertéshús várta, a többi már a résztvevők kreativitásán múlott. Sokan a reggeli órákban a hagyománynak megfelelően házi pálinkával elevenítették fel a régi falusi disznóvágások hangulatát, majd munkához láttak. Az elkészült termékeket szakmai zsűri értékelte íz, küllem és tálalás alapján.

Fotó: ÖKK

Gulyás Oldal Tamás, a Fehérvári Polgárok egyesületének elnöke elmondta, idén 20 éves fennállását ünnepli az 1994-ben alapított civil szervezet, amely számos, nagy népszerűségnek örvendő rendezvénnyel van jelen a fehérvári közéletben, mint például a Katalinok köszöntése Kati-néni szobránál, vagy a múzeumi Márton-napi vigasság.

Cser-Palkovics András polgármester a fesztivál megnyitóján köszönetet mondott az újabb gasztro-esemény ötletéért, a Jancsárkertnek pedig a helyszín biztosításáért, illetve azért, hogy friss élelmiszereket kínálnak hétről-hétre és közvetlenül a termelők árulják itt portékáikat, amely az árakon és a minőségen is meglátszik.

Fotó: ÖKK

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője a megnyitón arról beszélt, hogy rövid idő alatt igazi közösségi tér lett a Jancsárkert, a helyi termelők és a piacra járók összetartó közösséget alkotnak. Vargha Tamás jó versenyzést és hosszú kolbászokat kívánt az I. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál résztvevőinek, kiemelve, hogy a vándorkupa mellett különdíj is gazdára talál a versenyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik