Belföld

A Széchenyi Középiskola nyerte a Kaszás Gábor Emléktornát

kaszás gábor emléktorna (kaszás gábor emléktorna)
kaszás gábor emléktorna (kaszás gábor emléktorna)

1993 óta rendezik meg a Videoton 1989-ben elhunyt legendás edzője,Kaszás Gábor emlékére a városi középiskolák kispályás focitornáját.

A XXII. emléktorna is színvonalas meccseket hozott nemcsak a fiúk, a lányok mezőnyében is. Az iskolai csapatokban több igazolt játékos is szerepet kapott, ennek megfelelően szép jelenetekben nem volt hiány. A fiúknál a Széchenyi győzött az Árpád előtt, a lányok bajnokságát a Tóparti Gimnázium nyerte.

Idén is az MSZP városi szervezete rendezte a Kaszás Gábor Emléktornát. A lányok korábban letudták a meccseket, nem számít meglepetésnek, hogy a Tóparti nyert a Vasvári és az Árpád előtt, és az sem, hogy az évek óta igen eredményes Krár Edina (Tóparti) lett a gólkirálynő.

Fotó: ÖKK

A fiúk szombaton és vasárnap a Köfém-csarnokban játszották a csoportmeccseket és a helyosztókat. Tizenkét csapat kedzte a küzdelmeket, négy csoportból jutott tovább az első két helyezett az egyenes kieséses szakaszba. Az elődöntőbe azÁrpád, a Kodolányi, a Széchenyi és a Váci jutott. A döntőt a sok Videoton-játékost felvonultató Széchenyi szakközép az Árpád Szakképzővel játszotta (előtte remek bronzmeccsen büntetőkkel nyert a Váci Szakközépiskola). A Szécehenyi 2-0-ás győzelme azt jelentette, hogy az esélyesnek számító iskola érvényesítette a papírfomát.

A díjátadón részt vett Kaszás Péter, Kaszás Gábor fia, aki elmondta, mint az elmúlt években mindig, most is sok jó meccset és ügyes játékost látott. Gyerekkorából is szép emlékeket őriz a városról és a Vidiről, és nagyon örül, hogy édesapja emlékét azóta is ápolják ezzel a tornával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik